• satrroıad dörüm
DÜNYA
Yayınlanma : 17 Temmuz 2026 21:29

Meksika kıyılarında sismik çalkantı: 7.3 büyüklüğündeki deprem sonrası tsunami alarmı

Meksika kıyılarında sismik çalkantı: 7.3 büyüklüğündeki deprem sonrası tsunami alarmı
Meksika kıyılarında meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı. Bölgede ayrıca 5.3 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha kaydedildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamaya göre, Meksika'nın Pasifik Okyanusu kıyılarında Richter ölçeğine göre 7,3 büyüklüğünde yıkıcı bir deprem kaydedildi.

Meksika kıyılarında sismik çalkantı: 7.3 büyüklüğündeki deprem sonrası tsunami alarmı 1

CHIAPAS KIYILARINDA YIKICI SARSINTI

Merkezi, Chiapas eyaletindeki Puerto Madero şehri yakınlarında tespit edilen depremin deniz yüzeyinin yaklaşık 15,2 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi. Bu sismik aktivitenin bölgede hissedilir derecede etkili olması bekleniyor.

TSUNAMİ UYARISI DEVREDE

Depremin ardından uluslararası dikkatler tsunami riskine çevrildi. ABD Tsunami Uyarı Sistemi, bu büyüklükteki bir sarsıntının denizlerde dalgalanmalara yol açma potansiyeli nedeniyle tsunami oluşma ihtimaline karşı bölge halkını uyardı. Aynı zamanda, Meksika'nın Puerto Madero bölgesinin 93 kilometre güneybatısında, yerin 10 kilometre derinliğinde 5,3 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldiği USGS tarafından duyuruldu.