DÜNYA
Yayınlanma : 16 Ağustos 2025 23:39

Meinl-Reisinger: Putin'in kırmızı halıyla karşılanması rahatsızlık yarattı

Meinl-Reisinger: Putin'in kırmızı halıyla karşılanması rahatsızlık yarattı
Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Anchorage'da gerçekleşen Trump-Putin görüşmesindeki Putin'in kırmızı halıyla karşılanmasını eleştirdi ve Rusya'da barış isteğinin olmadığını belirtti.

ABD merkezli X platformundan yapılan açıklamada Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Anchorage'daki görüşmeye ve özellikle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kırmızı halıyla karşılanmasına tepki gösterdi. Birçok kişide rahatsızlık yaratan bu görüntülerle ilgili olarak Bakan Schallenberg, 'Rusya’da barışa dair herhangi bir isteklilik görmek imkansız,' dedi.

teknik yapı

PUTİN'İN KIRMIZI HALI KARŞILAMASI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un görüşme öncesi üzerinde 'SSCB' (Sovyetler Birliği) yazılı bir sweatshirt giymesinin tesadüf olmadığını savunan Schallenberg, bunun bilinçli bir siyasi mesaj olduğunu belirtti. Bakan, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna'daki barışı sağlama çabalarını takdir ettiğini ifade ederken, Avrupa ve Ukrayna güvenliğinin korunmasının öncelikli olduğunu vurguladı.

ÜÇLÜ GÖRÜŞME İHTİMALİ

ABD, Rusya ve Ukrayna'nın dahil olacağı herhangi bir barış sürecine destek verdiklerini açıklayan Schallenberg, Alaska'daki zirvenin Avrupa Birliği çıkarlarının yalnızca AB tarafından temsil edilebileceğini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Yaklaşık 3 saat süren Trump ve Putin görüşmesinde bazı ilerlemeler kaydedildiği, ancak henüz nihai bir anlaşmaya varılmadığı daha önce açıklanmıştı.