• satrroıad dörüm
MAGAZİN
Yayınlanma : 27 Haziran 2026 23:14

Mehmet Ali Erbil'i gözyaşlarına boğan o anı: 'O genci çok merak ediyorum

Mehmet Ali Erbil'i gözyaşlarına boğan o anı: 'O genci çok merak ediyorum
Mehmet Ali Erbil, Çarkıfelek'te yarışan ve ailesi için madende çalışan gence otomobil hediye ettiği anıyı anlatırken duygulandı. O gurbetin akıbetini merak ettiğini söyledi.

Ünlü sunucu Mehmet Ali Erbil, katıldığı bir programda 'Çarkıfelek' dönemine ait, kendisini derinden etkileyen bir anısını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Erbil, özellikle Zonguldak'tan yarışmaya katılan genç bir madencinin hikayesiyle stüdyoda duygusal anlar yaşattı.

sempati mobilya

MADENDEN ÇIKAN GENÇ UMUT

Geçmişe yaptığı yolculukta Erbil, hayat mücadelesi veren yarışmacının kendisinde bıraktığı derin izleri paylaştı. Üniversite eğitimi alırken ailesine destek olmak amacıyla yeraltı madenlerinde çalışan 19 yaşındaki gencin öyküsünü anlatırken sesi titredi. Erbil, "Simsiyah madenden çıkmış bir çocuktu, 19 yaşındaydı. Hem okuyor hem madende çalışıyor hem de evine bakıyordu" diyerek o çetin yaşam koşullarını gözler önüne serdi.

JÜRİ KARARI DEĞİŞTİREN DUYGU

Erbil, yarışmaya ailenin bir otomobil sahibi olma umuduyla katıldığını belirtti. Gencin azmi ve fedakarlığından o denli etkilendiğini vurgulayan Erbil, yarışmanın akışını bir kenara bırakarak, o an otomobil ödülünü doğrudan aileye verdiklerini söyledi. "Vermemek olur muydu?" sorusuyla, o an hissettiği yoğun duygularla nasıl bir karar aldığını ifade etti.

YILLAR SONRA BİLE AKLINDA

Aradan yıllar geçmesine rağmen o anın etkisini hala üzerinde taşıdığını dile getiren Erbil, o genç madencinin bugünkü yaşamını büyük bir merakla sorduğunu belirtti. "Acaba üniversiteyi bitirdi mi, hala madende mi çalışıyor?" gibi sorularla, o gencin hayatının nasıl şekillendiğini düşündüğünü paylaştı. Bu hikayeyi her hatırladığında hala aynı şekilde etkilendiğini sözlerine ekledi.