Mayıs ayında Uludağ'a kar sürprizi: Kış geri dönüyor!

Bursa Uludağ, Mayıs ayında sürpriz bir kar yağışına hazırlanıyor. Meteorolojiye göre 1-2 Mayıs'ta yüksek kesimlerde kar bekleniyor, doğaseverler için eşsiz manzaralar oluşacak.
Türkiye'nin gözde kış ve doğa turizm merkezlerinden Bursa Uludağ, Mayıs ayında beklenmedik bir kar sürpriziyle karşılaşıyor. Her yıl sayısız yerli ve yabancı turisti ağırlayan Uludağ'da, sezonun sona ermesinin ardından yaşanacak bu kar yağışı, doğa tutkunlarına ve fotoğraf meraklılarına eşsiz manzaralar sunma potansiyeli taşıyor.
MAYIS KARI MANZARALARI
Meteoroloji verileri, 1 ve 2 Mayıs tarihlerinde Uludağ'ın yüksek bölgelerinde kar yağışı öngörüyor. Daha önce 23 Nisan'da etkili olan yağışlarla zirvede kar kalınlığı 1 metreyi bulmuş, ancak hava sıcaklıklarındaki artışla bu miktar 62 santimetreye kadar düşmüştü. Yeni tahminlere göre, bölgedeki hava sıcaklıkları gündüzleri yaklaşık eksi 1 derece civarında seyrederken, gece saatlerinde ise eksi 4 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Bu durum, dağ ekosisteminin ve manzaranın kışa özgü görünümünü yeniden canlandıracak.
DOĞASEVERLER İÇİN EŞSİZ FIRSAT
Bu beklenmedik kar yağışı, özellikle bahar aylarında doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılıkla ilgilenenler için eşsiz bir fırsat sunuyor. Kışın son izlerini taşıyan Uludağ'ın beyaz örtüsüyle buluşması, hem görsel bir şölen vaat ediyor hem de bölgenin mevsimsel geçişlerini gözlemlemek isteyenler için ilginç bir deneyim anlamına geliyor.
- 17:02Muş'ta çiriş otu, köylülerin geçim kaynağı haline geldi
- 16:53Emekli hakemden olaylı maç tahmini: 'Kazanan kim olursa olsun sevineceğim!
- 16:43Afyonkarahisar'da ruhsatsız silah operasyonu: 1 tutuklama
- 16:34Elektrikli araç devrimi hızlanıyor: Türkiye'de şarj istasyonları 41 bini aştı!
- 16:26Japonya Merkez Bankası'nda 'şahin' görüşler artıyor: Jeopolitik riskler enflasyonu etkiliyor





