Marmaris'te Yangında Yaralı Bulunan Bukalemun 'Renkli', Ankara'da Bir Dükkanın Maskotu Oldu

Ankara'da yaşayan Emre Kaan Keleşoğlu, Marmaris'teki orman yangınında yaralı bulduğu bukalemunu tedavi edip 'Renkli' adını verdi; Renkli, Keleşoğlu'nun dükkanının maskotu oldu ve sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Ankara'da yaşayan Emre Kaan Keleşoğlu, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınları sırasında yol kenarında yaralı halde bulduğu bir bukalemunu kurtardı ve tedavi etti. Keleşoğlu, iyileşen bukalemuna 'Renkli' adını verdi ve araç bakım stüdyosunda ona bakmaya başladı.

RENKLİ'NİN DÜKKAN HAYATI
Renkli, dükkanın maskotu haline geldi ve un kurdu, D vitamini gibi gıdalarla besleniyor. Ayrıca, dükkanın ışıklarından dolayı gelen sinekleri de avlıyor. Renkli'nin görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü ve birçok insanın beğenisini kazandı.

YARALI HALDE BULUNMASI VE TEDAVİSİ
Keleşoğlu, Renkli'yi yaklaşık iki ay önce yaralı halde bulduklarını ve bacağında bir yara ile karıncaların bulunduğunu anlattı. Veteriner hekimlerden de destek alarak batikonla tedavi ettiklerini ve Renkli'nin deri değiştirdikçe iyileştiğini belirtti. Eylül ayında, bulunduğu yere geri bırakmayı planlıyorlar.
DOĞAL ORTAM ÖNEMİ VE SOSYAL MEDYA YORUMLARI
Keleşoğlu, Renkli'nin sinek avlama yeteneğinin de sosyal medyada büyük beğeni topladığını ve eğlenceli yorumlar aldığını dile getirdi. Hayvanların doğal ortamlarından ayrılmasına karşı olduklarını belirten Keleşoğlu, orman yangınlarına karşı daha fazla duyarlı olunması gerektiğini vurguladı, çünkü yangınlarda sadece maddi hasar değil, birçok hayvanın da hayatını kaybettiğini söyledi.
- 08:37Oyuncu Wilma Elles, mobilya firmasına 600 bin TL'lik dava açtı: Fotoğrafları izinsiz kullanılmış!
- 08:27Şiddetli alçak basınç İtalya'nın gökyüzünü kahverengiye boyadı
- 08:17İrlanda'da Tarihi Bir Köy, 20 Milyon Euro'ya Satışa Çıkarıldı
- 08:08Almanya'da iki Türk markalı meze ürünü geri çağrıldı
- 07:58Avrupa semaları kilitlendi: Lufthansa'da grev kaos yarattı, binlerce yolcu mağdur



