Marmara'da 5 büyüklüğünde deprem: İstanbul Valiliği'nden açıklama

Marmara Denizi'nde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrası İstanbul Valiliği, 4 bina için hasar ihbarı alındığını ve hastanelere ulaşan yaralanma vakası olmadığını duyurdu. Paniğe bağlı olarak 17 kişi sağlık birimlerine başvurdu.
Marmara Denizi'nde saat 14.55'te 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından İstanbul'un birçok noktasında vatandaşlar binalardan çıkarak güvenli alanlara yöneldi.
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İstanbul Valiliği, depremin ardından yaptığı açıklamada, Marmara Ereğlisi açıklarında meydana gelen sarsıntı nedeniyle çeşitli ilçelerde 4 bina hakkında hasar ihbarı alındığını ve bu ihbarlara yönelik ekiplerin bölgeye sevk edildiğini bildirdi. Valilik, saat 16.40 itibarıyla İstanbul'daki hastanelere ulaşan herhangi bir yaralanma vakası olmadığını belirtti.
PANİK VE KORKU NEDENİYLE SAĞLIK GÜVENLİĞİ
Valilik açıklamasında ayrıca, depremin ardından yaşanan panik ve korku nedeniyle toplam 12 vatandaşın panikatak nöbeti geçirdiği, 5 vatandaşın ise paniğe bağlı olarak burkulma yaşadığı ve bu kişilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunduğu bilgisi paylaşıldı.
- 12:47EGİAD'dan iş dünyasına yapay zeka hamlesi: Teoriden pratiğe geçiş!
- 12:37İzmir'de kentsel dönüşüm mağdurları, CHP yönetimini protesto etti
- 12:27Köyceğiz BİLSEM'den sanat alanında üç bildiri kabul edildi
- 12:17Datça'da kadın üreticilerden çağla turşusu ile ekonomik hamle
- 12:1323 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu 18 Nisan’da Oasıs Bodrum’da





