• ceylan hafriyat
ASAYİŞ
Yayınlanma : 03 Ekim 2026 04:59

Mardin merkezli dolandırıcılık operasyonunda 6 tutuklama

Mardin merkezli dolandırıcılık operasyonunda 6 tutuklama
Mardin merkezli 10 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 6 kişi tutuklandı. Suç örgütü kurup bilişim sistemlerini kullandıkları belirlenen şüphelilerin hesaplarında 700 milyon TL işlem hacmi tespit edildi.

Mardin merkezli olarak 10 farklı ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, toplam 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon, organize suç örgütü kurma ve bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık yapma suçlarına yönelikti.

Mardin merkezli dolandırıcılık operasyonunda 6 tutuklama 1

Geniş çaplı soruşturma

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yönlendirmesiyle Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Siber Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri görev aldı. 30 Eylül tarihinde başlayan operasyonlar, Mardin'in yanı sıra Mersin, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Muş, İstanbul, Gaziantep ve Bitlis illerini kapsadı.

Mardin merkezli dolandırıcılık operasyonunda 6 tutuklama 2

Finansal izler ve ele geçirilenler

Operasyonlar neticesinde gözaltına alınan 15 şüpheliden 6'sı mahkemece tutuklanırken, 9'u hakkında ise adli kontrol şartı uygulandı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarına göre, şüphelilerin banka hesaplarında yaklaşık 700 milyon liralık işlem hacmi bulunduğu belirlendi. Yapılan aramalarda ise bir adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek, şarjör, cep telefonu, SIM kart, tablet, USB bellek ve hafıza kartı gibi dijital materyaller ele geçirildi. Firari durumda olan 2 şüphelinin de kısa süre içerisinde yakalanarak adalete teslim edildiği bildirildi.