Mardin'de etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi, Mazıdağı-Derik yolunun ulaşıma kapanmasına yol açtı. Mazıdağı ile Derik ilçelerini birbirine bağlayan karayolu, yoğun kar ve buzlanma nedeniyle sürücüler için zor bir durum oluşturdu.
ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU
Kapanan yolda sürücüler zor anlar yaşarken, yolda metrelerce araç kuyruğu oluştu. Ulaşımın aksadığı bu noktada meydana gelen buzlanma, kazalara da neden oldu. Kayganlaşan zeminde iki araç kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle araçlarda maddi hasar meydana gelirken, kazada yaralananların olduğu bildirildi.
SAĞLIK EKİPLERİ BÖLGEDE
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, yaralılara müdahale ederken bir yandan da yolun tekrar trafiğe açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, sürücüleri kar lastiği olmadan yola çıkmamaları ve takip mesafesini korumaları konusunda uyardı.








