Mardin’de AFAD gönüllülerine sertifika verildi

Mardin'de düzenlenen sertifika töreninde, 125 AFAD gönüllüsüne belgeleri verildi. Gönüllüler, afetlerde önemli görevler üstleniyor.Mardin’de AFAD gönüllülerine sertifika verildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen 'Akreditasyon ve Destek AFAD Gönüllüleri Sertifika Teslim Töreni'nde, eğitimlerini tamamlayan 125 gönüllüye sertifikaları takdim edildi.

TÖRENE ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI
Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Sanat Akademisi’nde gerçekleştirilen törene, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin, AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan, gönüllülerin toplumun ihtiyaçlarına çözüm üretmek konusunda önemli bir rol oynadıklarını vurguladı.

AFAD GÖNÜLLÜLERİ BÜYÜK GAYRET GÖSTERDİ
Buçan, son yıllarda gönüllülerin deprem, sel ve salgın gibi afetlerde aktif görev aldığını belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremlerde 39 bin 12 gönüllünün sahada yer aldığını ifade eden Buçan, AFAD Gönüllülük Sistemi’ne bugüne kadar 1 milyon 636 bin vatandaşın başvurduğunu söyledi. Ayrıca, 365 bin kişinin online eğitimlerini tamamlayarak Temel AFAD Gönüllüsü olduğunu belirtti. Vali Akkoyun, konuşmaların ardından akredite olan ekipler ile destek AFAD gönüllülerine sertifikalarını takdim etti.
- 01:01E5’te ölümcül kaza: Motosiklet aydınlatma direğine böyle çarptı, 2 can yitip gitti
- 00:50Wizz Air'in kârı büyük bir düşüş yaşadı, iflas iddiaları gündemde
- 00:40Denizin dehşeti: Dev orfozun köpekbalığını anında yutma anı kameralara yansıdı!
- 00:31Küresel ısınmada kritik eşik: Sadece 4 yıl kaldı!
- 00:20Mobbing iddialarıyla anılan genç öğretmen Ayşe Irmak Koparan'a acı veda




