Rio de Janeiro’da 18 yaşındaki Marcelle Júlia Araújo da Silva’yı boğarak öldüren Çin vatandaşı Qiu Zhaohu, 29 Ekim’de görülen davada 38 yıl hapse mahkûm edildi. Zhaohu, kadın cinayeti ve cesedi gizleme suçlarını kabul etti.
Genç kadını evine çağırdı
Haziran 2025’te Zhaohu, Sevgililer Günü için hazırladığını söylediği hediye sepetini alması konusunda ısrar ederek Marcelle’yi evine çağırdı. Güvenlik kamerası kayıtlarında genç kadının sabah eve girdiği görüldü ancak çıktığına ilişkin görüntü bulunamadı. Saatler sonra Zhaohu, mavi brandayla örtülü bir el arabasını evinden çıkardı. Marcelle’nin cesedi, Zhaohu’ya ait başka bir mülkte brandaya sarılı bulundu; iki pitbull tarafından kısmen parçalanmıştı.
São Paulo’da yakalandı
Xau lakabıyla tanınan Zhaohu, bölgede yakisoba eriştesi satan bir tezgâh işletiyordu. Marcelle ve ailesini en az 10 yıldır tanıyor, kutlamalarına ve mangal partilerine katılıyordu. Savcılığa göre Marcelle, arkadaş kalmak istediğini belirterek Zhaohu’nun romantik yakınlaşmasına karşılık vermedi. Cinayetin ardından Rio de Janeiro’dan kaçan Zhaohu, polis ekiplerinin São Paulo’da düzenlediği ortak operasyonla yakalandı ve sorgusunda Marcelle’yi boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Tanık ifadesine göre Zhaohu, olaydan sonra bir kişiye cinayeti işlediğini ve kendisini de öldüreceğini yazdı. Hâkim, olayı tipik bir kadın cinayeti olarak nitelendirirken bedenin köpeklerin bulunduğu alana bırakılmasını, ailenin yaşadığı acıyı ve özellikle annenin kızının nasıl öldüğünü öğrenmesinin yarattığı ıstırabı değerlendirdi.









