ASAYİŞ
Yayınlanma : 01 Ekim 2025 22:04

Manisa'da yolcu otobüslerine emniyet kemeri denetimi: 20 bin TL'ye yakın ceza kesildi

Manisa'da yolcu otobüslerine emniyet kemeri denetimi: 20 bin TL'ye yakın ceza kesildi
Manisa'da 25-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yolcu otobüslerine yönelik yapılan emniyet kemeri denetimlerinde 270 otobüs kontrol edildi, 4 bin 417 yolcuya bilgilendirme yapıldı ve kural ihlali yapanlara 20 bin 312 TL ceza kesildi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe trafik birimleri, 25-30 Eylül 2025 tarihleri arasında il genelinde yolcu otobüslerine yönelik kapsamlı bir emniyet kemeri denetimi gerçekleştirdi.

teknik yapı

OTOBÜSLERE SIKI DENETİM

Manisa'da gerçekleştirilen denetimlerde, terminallerdeki otobüsler ve sürücüleri kontrol edildi. 21 ekip ve toplam 40 personelin görev aldığı uygulamada, 270 otobüs ve sürücüsü denetime tabi tutuldu. Bu denetimler sırasında yaklaşık 4 bin 417 yolcuya emniyet kemerinin önemi ve kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı.

CEZAEVİ UYGULAMASI

Uygulama sonucunda trafik kurallarına uymayan sürücülere yönelik cezai işlemler uygulandı. Denetimlerde tespit edilen kural ihlalleri nedeniyle toplamda 20 bin 312 TL tutarında cezai işlem gerçekleştirildi.