Manisa'da Trafik Çilesi Büyüyor: Yetkililere Kalıcı Çözüm Çağrısı!

Düşünce Rotası Derneği, Manisa'daki artan trafik yoğunluğuna dikkat çekerek, toplu taşımanın yetersiz kaldığını ve raylı sistem ile çevre yolları gibi kalıcı çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
Düşünce Rotası Derneği Genel Başkanı Fatih Köse, Manisa'nın merkez ve önemli ilçelerindeki şehir içi trafik yoğunluğunun her geçen yıl arttığını belirterek, mevcut toplu taşıma ve alternatif ulaşım çözümlerinin yetersiz kaldığına dikkat çekti.
ARTAN NÜFUS, KONTROLSÜZ ARAÇ SAYISI
Köse, Manisa'nın hızla büyüyen bir şehir olduğunu ve bu büyümenin nüfus artışıyla birlikte araç sayısında da kontrolsüz bir yükselişe neden olduğunu vurguladı. Özellikle Manisa merkez, Turgutlu ve Salihli gibi bölgelerde yaşanan trafik sıkışıklığının, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkilediğini, zaman kaybına ve ekonomik zararlara yol açtığını dile getirdi.
TOPLU TAŞIMA YETERSİZ, ALTERNATİFLER GECİKİYOR
Mevcut toplu taşıma sistemlerinin artan ihtiyaca cevap veremediğini belirten Fatih Köse, alternatif ulaşım projelerindeki gecikmelerin sorunu daha da derinleştirdiğini ifade etti. Köse, "Toplu taşıma ağları genişletilmeden, sefer sayıları artırılmadan ve modern ulaşım çözümleri hayata geçirilmeden bu sorunun çözülmesi mümkün değildir. Vatandaşlar özel araçlara yönelmek zorunda kalıyor, bu da trafiği içinden çıkılmaz hale getiriyor" dedi.
RAYLI SİSTEM VE ÇEVRE YOLLARI ZORUNLU HALİNE GELDİ
Manisa'nın ulaşım planlamasında uzun vadeli projelere acilen ihtiyaç duyulduğunu savunan Köse, raylı sistem ve çevre yollarının artık bir tercih değil, bir zorunluluk olduğunu söyledi. Raylı sistemin yıllardır konuşulan ancak hayata geçirilemeyen bir proje olduğunu, çevre yollarının yetersizliğinin ise şehir içi trafiği kilitlediğini belirtti. Köse, bu projeler geciktikçe sorunun katlanarak büyüdüğünü ve ulaşım sorununun yalnızca belediyelerin değil, tüm kurumların ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Ulaşımın günübirlik çözümlerle değil, bilimsel ve bütüncül bir planlamayla ele alınması gerektiğini, aksi takdirde Manisa'nın yaşanabilir bir şehir olma özelliğini yitirme riskiyle karşı karşıya kalacağını sözlerine ekledi.
- 04:11Barış Atay, sahnelere geri döndü: Ecem Özkaya ile yemek yedi
- 04:01Barselona'da şaşırtan dönüşüm: Yıkılacak binalar, araçsız yeni mahalle!
- 03:51Serenay Sarıkaya, babası Mustafa Sarıkaya'yı sosyal medyada paylaştı
- 03:41ABD Kongresi'nde taciz iddiaları ortalığı karıştırdı: İki isim görevden ayrıldı
- 03:31Kredi kartı ile borç kapatma yöntemi: Uzmanlardan uyarılar





