Manisa Büyükşehir Belediyesi, Cevdet İnci Eğitim Vakfı ve İzmir Dokuz Eylül Rotary Kulübü iş birliğiyle, 18-35 yaş arası genç kadınların meslek edinerek istihdam edilmelerini amaçlayan bir gazaltı kaynakçılığı kursu başlıyor. Bu ücretsiz eğitim programında başarılı olan katılımcılar, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından verilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olacak.

Mesleki becerileri geliştirme fırsatı
"Hem İşte Hem Eğitimde" adlı proje kapsamında daha önce CNC operatörlüğü eğitimi de verilmişti. Şimdi ise gazaltı kaynakçılığı alanında eğitimler düzenlenecek. Hafta sonları yapılacak ve toplam 12 hafta sürecek dersler, Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde (MOSTEM) gerçekleştirilecek. Kursiyerler, hem deneyimli eğitmenlerden teorik bilgi alacak hem de atölye çalışmalarında pratik becerilerini pekiştirecek.
Kariyer olanakları için fabrika gezileri
Eğitimi başarıyla tamamlayan ve sınavda yeterli puanı alan kadınlar, uluslararası düzeyde tanınan MYK belgesini almaya hak kazanacak. Eğitim içeriği sadece mesleki derslerle sınırlı kalmayacak; aynı zamanda üretim, dijital okuryazarlık, sosyal beceriler ve iş hayatına hazırlık konularında da eğitimler verilecek. Kurs programı, katılımcıların gerçek üretim ortamlarını görmeleri ve farklı kariyer yollarını keşfetmeleri amacıyla fabrika gezileriyle de desteklenecek. Manisa'da ikamet eden ve yaş aralığı 18-35 olan kadınlar, duyurulan başvuru bağlantısı üzerinden kursa kayıt yaptırabilirler.








