GÜNDEM
Yayınlanma : 04 Eylül 2025 15:19

Manisa'da Gediz Köprülü Kavşağı İncelemesi: Trafik rahatlayacak

Manisa'da Gediz Köprülü Kavşağı İncelemesi: Trafik rahatlayacak
Manisa'da Gediz Köprülü Kavşağı'nın incelemesi yapıldı.
Manisa'da Gediz Köprülü Kavşağı İncelemesi: Trafik rahatlayacak

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ile Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa-İzmir-İstanbul yolundaki trafiği rahatlatacak Gediz Köprülü Kavşağı'nda incelemelerde bulundu. İncelemelere AK Parti Genel Başkan Vekil Yardımcısı Ayşe Nevin Sert, AK Parti Manisa İl Başkanvekili Emre Şener ve AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Nalband da eşlik etti.

teknik yapı

KAVŞAĞIN ÖNEMİ VURGULANDI

Karayolları yetkililerinden bilgi alan heyet, kavşağın tamamlanmasıyla şehir trafiğinde önemli bir rahatlama yaşanacağını belirtti. Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Gediz Köprülü Kavşağı'nın şehrin en kritik noktalarından biri olduğunu vurgulayarak, Turgutlu, Akhisar ve İzmir istikametine giden trafiğin düğüm noktası olduğunu ve çalışmaların tamamlanmasıyla trafik akışının sağlıklı hale geleceğini, kaza oranlarının düşeceğini ifade etti. Özkan, Cumhurbaşkanı, Ulaştırma Bakanı ve milletvekillerine projeyi takip ettikleri için teşekkür etti.

YILLIK 220 MİLYON TL TASARRUF

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, kavşağın bölge için hayati önem taşıdığını belirterek, günlük ortalama 31 bin aracın, hafta sonları ve yaz aylarında ise 50 bine ulaşan yoğunluğun yaşandığı bir nokta olduğunu söyledi. Yenişehirlioğlu, projenin tamamlanmasıyla yıllık yaklaşık 220 milyon TL'lik zaman ve akaryakıt tasarrufu sağlanacağını açıkladı. 07 Mart 2024'te ihalesi yapılan, 25 Mart'ta yüklenici firmaya teslim edilen ve 608 milyon TL sözleşme bedeli olan projede yüzde 68 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığını ve bugüne kadar 413 milyon TL harcama yapıldığını belirtti. Proje kapsamında 3 bin 92 metre bölünmüş yol, 4 bin 485 metre tek yol, 126 metre uzunluğunda 3 köprü, 1025 metre betonarme kanal, 76 bin metre derin zemin iyileştirme, 33 bin metreküp taş dolgu, 26 bin 500 metreküp beton ve 3 bin 962 metre forekazık imalatının tamamlandığını aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir” sözünü hatırlatan Yenişehirlioğlu, Gediz Kavşağı'nın sadece bir ulaşım yatırımı değil, Manisa'nın büyüyen yapısına verilen güçlü bir cevap olduğunu ve projenin 2026 yılında hizmete sunulacağını söyledi.