• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma : 07 Eylül 2026 18:10

Manisa'da en güzel sarma seçildi

Manisa'da en güzel sarma seçildi
Manisa'da düzenlenen 'En Güzel Sarma' yarışmasında Kadriye Korkmaz birinci oldu. Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında yapılan yarışmada, jüri lezzet ve sunumu değerlendirdi.
Manisa'da en güzel sarma seçildi

Manisa'da düzenlenen Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında, Gastronomi Çarşısı'nda 'En Güzel Sarma' yarışması yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, yörenin meşhur yaprak sarma kültürünü yaşatmak amaçlandı.

Manisa\

Lezzet ve sunum jüriyi etkiledi

Ulupark'ta kurulan Gastronomi Çarşısı'nda 10 yarışmacı, birbirinden lezzetli sarmalarıyla jüri karşısına çıktı. Belediye Başkan Yardımcısı Emre Halil Esenkaya, Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak, Lokantacılar Odası Başkan Yardımcısı Necati Pınar, GastroMad Dernek Başkanı Ali Afşar, GastroChef Dernek Başkanı Orhan Doğanay ve Gıda Mühendisi Doç. Dr. Ahmet Uhri'den oluşan jüri, sarmaların lezzetini, sunumunu ve kıvamını titizlikle değerlendirdi. Etkinliğin sunuculuğunu Gizem Tarım üstlendi.

Manisa\

Dereceye girenler ödüllerini aldı

Jürinin değerlendirmeleri sonucunda yarışmada birinciliği Kadriye Korkmaz kazandı. Hatice Kaplan ikinci olurken, üçüncülüğü ise Fatma Kaya ve Sudenaz Çınarlı paylaştı. Dereceye giren yarışmacılara mutfak robotu, tava seti ve bıçak seti gibi çeşitli hediyeler takdim edildi. Yarışma, dereceye girenlerin ödüllerini alması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Manisa\Manisa\Manisa\