• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
EKONOMİ
Yayınlanma : 28 Temmuz 2026 23:15

Manisa'da 6 ayda 15 bin 358 kişi işe girdi

Manisa'da 6 ayda 15 bin 358 kişi işe girdi
Manisa'da 2026 yılının ilk yarısında 15 bin 358 kişi işe yerleştirildi. Toplantıda işsizlikle mücadele ve mesleki eğitim konuları ele alındı.

Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında, 2026 yılının ilk altı aylık istihdam verileri kamuoyuna duyuruldu. Toplantıda, iş ve meslek danışmanlığından toplam 42 bin 349 kişinin yararlandığı belirtilirken, kamu ve özel sektörde 15 bin 358 kişinin işe yerleştirildiği vurgulandı.

Manisa\

VALİ ÖZKAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Manisa Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilin istihdam politikaları, işsizliğin azaltılmasına yönelik stratejiler ve mesleki eğitim faaliyetleri masaya yatırıldı. Vali Özkan, iş gücü piyasasının nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyduğunu ve mesleki eğitimin bu talepler doğrultusunda geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Günseli Tufan, Ocak-Haziran 2026 dönemine ait verileri sunarak, 5 bin 904 işyeri ziyareti yapıldığını ve 15 bin 358 kişinin işe yerleştirilmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı. Ayrıca, İş Kulübü çalışmaları kapsamında bin 30 kişiye eğitim verilirken, 332 aktif işgücü programından 5 bin 166 kişi faydalandı. Toplantı, mesleki ve teknik eğitim planlamaları hakkında yapılan sunumlarla sona erdi.

Manisa\