Manisa Büyükşehir, sel mağduru arıcıya 20 kovan desteği sağladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, sel felaketinden etkilenen arıcı Ramazan Duman'a 20 adet yeni kovan desteği sağladı ve üreticilerin yaralarını sarmaya devam ediyor.Manisa Büyükşehir, sel mağduru arıcıya 20 kovan desteği sağladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, sel felaketinden etkilenen üreticilere destek vermeye devam ediyor. Daha önce bir arı yetiştiricisine kovan yardımı yapan belediye, bu kez de Turgutlu ilçesi Akçapınar Mahallesi’nde mağdur olan arıcı Ramazan Duman’a 20 adet arı kovanı teslim etti.

SEL FELAKETİ ARICILARI VURDU
Bölgedeki yoğun yağışlar, derenin taşmasına ve arı kovanlarının sular altında kalmasına neden oldu. Ramazan Duman, 130 kovanından 90’ının sel ve balçık nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini belirtti. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, durumu yerinde inceleyerek tutanaklar hazırladı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne iletti.

DESTEKLER DEVAM EDİYOR
Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yapılan değerlendirme sonucunda Duman’a 20 yeni arı kovanı desteği sağlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yardımları yalnızca arıcılıkla sınırlı kalmıyor; Yunusemre ilçesi Spil Mahallesi’nde sel felaketinden etkilenen bir üreticiye de 35 bin adet patlıcan fidesi verileceği açıklandı. Ayrıca, büyükbaş ve küçükbaş hayvan işletmelerine de yem desteği sağlandı. Ziraat Mühendisi Peren Akdağ, yoğun yağışların üreticileri olumsuz etkilediğini ve arıcının üretime geri dönebilmesi için destek sağladıklarını aktardı. Ramazan Duman ise, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu bizlere 20 kovan desteğinde bulundu. Zor günümüzde yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.
- 01:49Çad'daki göl, uzaydan muhteşem bir ayna gibi görünüyor
- 01:39Yurt Dışına Çıkanlar Dikkat: SGK Denetimi Emekliliğinizi Tehlikeye Atabilir!
- 01:29Borsada Fenerbahçe etkisi: Yükseliş yüzde 10'a ulaştı
- 01:19Mevduat faizleri zirvede: 2 milyon TL'nin 32 günlük getirisi dudak uçuklattı!
- 01:09Selahattin Paşalı'nın evliliğinde yasak aşk iddiaları gündemde




