SPOR
Yayınlanma : 13 Ocak 2026 12:14

Malatyalı sporcular, Türkiye şampiyonasına katılma başarısı gösterdi

Malatyalı sporcular, Türkiye şampiyonasına katılma başarısı gösterdi
Batman'da düzenlenen müsabakalarda Malatyalı sporcular, çeşitli derecelerle Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Batman'da gerçekleştirilen 2025-2026 Okul Sporları müsabakalarında Bilek Güreşi Gençler A Kız/Erkek Grup Yarışmaları'nda Malatyalı sporcular dikkat çekici başarılar elde etti.

teknik yapı

MALATYALI SPORCULARIN BAŞARILARI

Yarışmalara toplamda 13 ilden 380 sporcu katıldı. 185 erkek ve 195 kız sporcu, şampiyonluk için kıyasıya mücadele etti. Malatya'dan katılan sporculardan Hüsne Küçük Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Oğuzhan Biri, sol kol 55 kilogramda bölge birincisi olarak öne çıktı.

DERECEYE GİREN SPORCULAR

Şehit Barış Aybek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Mahmut Taşçı, sağ kol 65 kilogramda bölge ikinciliği kazanırken, Erkenek Şehit Gökhan Kuzu Anadolu Lisesi öğrencisi Veysel Ciğal ise sol kol 50 kilogramda bölge üçüncüsü oldu. Bu sporcular, elde ettikleri başarılarla Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandılar.