Malatyada Nisan ayında etkili olan zirai don, birçok bölgede meyve ağaçlarına zarar vererek ciddi ürün kayıplarına yol açtı. Doğanyol ilçesinde, baraj kenarında yetişen kayısı, dut ve çilek gibi meyveler ise don zararından etkilenmeyerek çiftçinin yüzünü güldürdü.
Kayısı üretiminde Türkiyenin en önemli merkezi durumunda olan Malatyada, bu yıl yaşanan don felaketi birçok üreticiyi zor durumda bıraktı. Kent genelinde ciddi rekolte kaybı yaşanırken, baraj kenarındaki bölgelerde yetişen meyveler ise büyük ölçekte zarar görmedi.
Doğanyol ilçesinde üretim yapan çiftçi Şaban Genç, bu yıl özellikle dut ve kayısıda yüksek verim elde ettiklerini söyledi. Dutlardan elde ettikleri pekmezin bir kısmını kendi ihtiyaçları için ayırdıklarını belirten Genç, kalan kısmını ise satışa sunduklarını kaydetti.
Pekmezin kilogramını 300 TLden satışa sunduklarını ifade eden Genç, baraj çevresindeki tarım alanlarının bu yıl üreticiler için adeta umut kaynağı haline geldiğini söyledi.
EKONOMİ
Yayınlanma : 02 Temmuz 2025 10:01
Malatyada zirai donun vurduğu bölgelerde meyve üretiminde baraj çevresi umut oldu

Malatyada Nisan ayında etkili olan zirai don, birçok bölgede meyve ağaçlarına zarar vererek ciddi ürün kayıplarına yol açtı. Doğanyol ilçesinde, baraj kena
- 03:06Kıvanç Tatlıtuğ, ikinci kez baba oluyor: Kız bebek müjdesi
- 02:56Gecenin karanlığında dehşet: Oyuncu taksicinin başına gelenler kan dondurdu
- 02:46Motorin indirimine rağmen fiyatlar değişmeyecek
- 02:36Hürmüz Boğazı'nda şok karar: İran Devrim Muhafızları kapatma ilan etti!
- 02:26Üç büyük hastanede gizli kamera skandalı: 4 bin 500 kayıt bulundu





