Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı Demiryolu Hattı 15 Eylül 2025'te hizmete açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat depremlerinden etkilenen demiryolu hatlarının onarımı için 23.8 milyar TL yatırım yapıldığını ve Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı Demiryolu Hattı'nın 15 Eylül 2025'te hizmete açılacağını duyurdu.
DEMİRYOLU HATLARI İÇİN ÖNEMLİ YATIRIM
2023 ve 2024 yıllarında deprem bölgesindeki demiryollarına 18.8 milyar lira yatırım yapıldığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, 2025 yılındaki 5 milyar liralık ek yatırımla birlikte toplam yatırım miktarının 23.8 milyar liraya ulaştığını açıkladı. Bu yatırımlar, hasarlı hatların onarım, iyileştirme ve güçlendirme çalışmalarını kapsıyor.
MALATYA-GÖLBAŞI-NARLI-NURDAĞI DEMİRYOLU HATTININ AÇILIŞI
Bakan Uraloğlu, altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanan Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı Demiryolu Hattı'nın 15 Eylül 2025 tarihinde hizmete açılacağını duyurdu. Bu hattın yeniden faaliyete geçmesi, bölge lojistiği için büyük önem taşıyor. Hat kapalıyken yük taşımacılığının uzun ve maliyetli güzergahlara kayması nedeniyle zaman ve enerji kaybı yaşanırken, yenilenen hat sayesinde taşımacılıkta önemli ölçüde süre ve maliyet avantajı sağlanacak. Akdeniz limanlarına doğrudan erişim yeniden sağlanarak, bölgenin dış ticaret potansiyeli ve ekonomik rekabetçiliği güçlendirilecek.
- 08:59Emeklilere çifte zam müjdesi: Temmuz hesapları netleşiyor
- 08:52Avrupa'da sinsi tehlike: Bebekler bile risk altında, CYBE'lerde rekor artış!
- 08:45Koyun yünü: Doğanın kurtarıcısı olarak geri döndü
- 08:38Riyad'da Kumların Altından Bin Yıllık Hazine Çıktı: Altın, Gümüş ve Değerli Taşlarla Dolu Çömlek Bulundu
- 08:27Zeytinin tanesi 50 lira: Ticaret Bakanlığı devrede






