BİLİM VE TEKNOLOJİ
Yayınlanma : 23 Kasım 2025 00:40

Malatya'da yerli savunma ürünleri gözler önüne serildi!

Malatya'da yerli savunma ürünleri gözler önüne serildi!
Malatya'da düzenlenen sergi, yerli savunma sanayi ürünlerini tanıtarak önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlik, teknoloji ve yerli üretimin önemine vurgu yaptı.
Malatya'da yerli savunma ürünleri gözler önüne serildi!

Malatya'da gerçekleştirilen 'Yerli ve Milli Sistemlerle Buluşuyor' sergisinde, Türk mühendisleri tarafından tasarlanan yerli ve milli savunma sanayi ürünleri halka tanıtıldı.

teknik yapı

ÜST DÜZEY YETKİLİLER KATILDI

Etkinlik, Tulga-1 Kışlası'nda yapıldı ve Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu ile birlikte AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak gibi çeşitli üst düzey yetkililer sergiyi ziyaret etti. Ayrıca, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aydın Kılıç, üniversite rektörleri, mülki idare amirleri ve kamu kurumlarının yöneticileri de etkinlikte yer aldı.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPILDI

2. Ordu Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu, serginin önemini vurgulayarak Türk mühendisler ve işçilerin ürettiği modern silah ve sistemlerin burada sergilendiğini belirtti. Topaloğlu, bu sistemlerin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin caydırıcılığını artırdığını ve ordunun güçlenmesine katkı sağladığını ifade etti. Teknolojinin, orduların başarısında kritik bir rol oynadığını ve ülkenin kendi teknolojisini üretmesinin geleceğe güvenle bakmak için elzem olduğunu söyledi.

ETKİNLİK PROGRAMI VE SONU

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Türkiye'nin jeopolitik konumunun savunma sistemleri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki milli teknoloji hamlesinin, savunma sanayi de dahil olmak üzere birçok alanda yerli üretimi teşvik ettiğini ifade etti. Programın ilerleyen kısmında, 11 Kasım'da bir uçak kazasında hayatını kaybeden şehitler için dua edildi, Komando Andı okundu, TSK tanıtım filmi gösterildi ve sergi alanı gezildi. Etkinlik, ATAK Helikopteri gösterisi ile sona erdi.