• ceylan hafriyat
ASAYİŞ
Yayınlanma : 03 Ekim 2026 06:48

Malatya'da tefeci ve yağma operasyonu: 13 gözaltı

Malatya'da tefeci ve yağma operasyonu: 13 gözaltı
Malatya'da tefecilik, yağma ve organ ticareti yapan organize suç örgütüne yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 20 milyon TL değerinde senet ile silah ele geçirildi.

Malatya'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, tefecilik, organ ve doku ticareti ile yağma suçlarına karışan 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yüksek miktarda nakit ve silah ele geçirildi

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yönlendirmesiyle Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, organize bir suç örgütünün faaliyetlerine son verildi. Operasyonlar sonucunda, yaklaşık 20 milyon Türk Lirası değerinde senet, çok sayıda ruhsatsız tabanca ve mermi gibi önemli miktarda materyale el konuldu.

Mağdurlara uygulanan baskı yöntemleri ortaya çıktı

Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, şüphelilerin yüksek faiz oranlarıyla borç para verdikleri ve borçlulara senet imzalattıkları belirlendi. Alacaklarını tahsil etmek amacıyla ise tehdit ve zor kullanma gibi yöntemlere başvurdukları tespit edildi. Daha da vahim olanı, ödeme güçlüğü yaşayan bazı kişilere organ ve doku ticareti konusunda baskı yapıldığı da soruşturma kapsamında aydınlatıldı.