ASAYİŞ
Yayınlanma : 15 Aralık 2025 16:59

Malatya'da tarihi eser kaçakçılığına büyük darbe

Malatya'da tarihi eser kaçakçılığına büyük darbe
Malatya'da düzenlenen operasyonda, 54 tarihi eser ve 2 bin 186 muhtelif emtia ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Malatya'da gerçekleştirilen bir kaçakçılık operasyonunda, polis ekipleri 54 adet tarihi eser niteliği taşıyan sikke ile 2 bin 186 muhtelif emtia ele geçirdi.

sempati mobilya

OPERASYONUN DETAYLARI

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, kaçakçılık suçlarının tespit edilmesi ve önlenmesi amacıyla çeşitli adreslerde arama yapıldı. Yapılan aramalar sonucunda, 4 şahıs gözaltına alındı ve 2 ikamet, 1 işyeri, 1 depo ve 1 araç üzerinde incelemeler yapıldı.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Gözaltına alınan 4 kişi hakkında, 5607 Sayılı Kanun'a muhalefet suçlamasıyla gerekli yasal işlemler başlatıldı. Bu operasyon, Malatya'daki tarihi eser kaçakçılığına karşı yürütülen mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.