Malatya'da semt konakları öğrencileri bilgi şölenine hazırlanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, semt konakları öğrencileri için bu yıl dördüncüsü düzenlenecek bilgi yarışmasını 16 Mayıs 2026'da gerçekleştirecek. Dereceye giren takımlar para ödülü, kupa ve madalya kazanacak.
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere yönelik bilgi ve özgüvenlerini pekiştirmek amacıyla düzenlediği "Bil Bakalım Bilgi Yarışması"nın dördüncüsü için geri sayım başladı. Ücretsiz eğitim imkanı sunan Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri'nde öğrenim gören genç yetenekler, eğlenerek öğrenme fırsatı bulacakları bu önemli etkinliğe hazırlanıyor.
BİLGİ YARIŞMASI KONGRE MERKEZİ'NDE
16 Mayıs 2026 Cumartesi günü Kongre ve Kültür Merkezi'nde saat 10.00'da start alacak yarışmada, önce 5. sınıf öğrencileri ter dökecek. Ardından verilecek kısa bir molanın ardından 6. sınıf öğrencileri bilgi birikimlerini sergileyecek. Kernek Vahap Küçük Külliyesi, Özalper, Salköprü, Melekbaba ve Yeşiltepe Semt Konakları'ndan seçilecek ikişer kişilik takımlar, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını kapsayan sorularla mücadele edecek.
DERECEYE GİRENLERE BÜYÜK ÖDÜLLER
Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Genel Kültür, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi geniş bir yelpazede sorulacak sorularla kıyasıya bir rekabetin yaşanması bekleniyor. Yarışmada dereceye giren takımlar ise birbirinden cazip ödüllerle motive edilecek. Birinci olan takıma 5 bin TL, kupa ve madalya verilirken, ikinci takım 4 bin TL, üçüncü takım ise 3 bin TL para ödülü ve kupayla taçlandırılacak. Dördüncü ve beşinci olan takımlar ise kitap hediyeleriyle ödüllendirilecek.
- 07:00Sentetik uyuşturucu çeşitliliği şoke eden artış: 10 yılda 250'den 1400'e!
- 06:51Artvin'de otomobil yangını: 3 kişi son anda kurtuldu
- 06:41Çocuk parkında sürpriz hazine: Altın, para ve saatler çıktı!
- 06:31Elazığ'da öğrenci servisi ters yönde ilerledi: Tehlikeli anlar kamerada
- 06:21Olimpos'un gözde oteli 116 milyon TL'den ihaleye çıkıyor, yatırımcılar dikkat!





