Malatya'da büyük çete davasında 8 sanık tahliye edildi! Gözler 2026'ya çevrildi.

Malatya'daki büyük çete davasında 8 sanık tahliye edildi. Duruşmaların bir sonraki tarihi ise 3 Şubat 2026 olarak belirlendi.
Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 116 sanığın yargılandığı büyük çete davasının ilk duruşması sona erdi. Yedi gün süren duruşmaların ardından, toplamda 8 tutuklu sanık için tahliye kararı alındı. Davanın bir sonraki oturumu ise 3 Şubat 2026'da gerçekleştirilecek.
SPOR SALONU YARGILAMA MEKÂNI OLDU
Dava, kentteki Yeşilyurt Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki Muhammed Ali Clay Spor Salonu'nda yapıldı. Burada, sanıkların korku ve baskı ortamı yaratarak haksız kazanç sağlama çabalarının yanı sıra örgütsel güç gösterisinde bulundukları iddia ediliyor. Duruşmalar sırasında salon, adeta bir mahkeme salonuna dönüştü ve Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındı.
YARGILANAN SANIKLAR VE SUÇLAMALAR
Dava sürecinde toplam 116 sanık yargılanıyor, bunlardan 56'sı tutuklu. İddianamede 14 müşteki-şüpheli, 5 mağdur-şüpheli ve 87 şüpheli yer alıyor. Ayrıca, 18 yaşından küçük 10 çocuk da suça sürüklenen çocuk statüsünde yargılanıyor. Suç örgütü üyeleri, cinayet, yağma, tehdit, silahlı yaralama, uyuşturucu ticareti ve haksız kazanç elde etme gibi birçok ağır suçla itham ediliyor. Ayrıca, duruşmalar sırasında tutuklu sanıklar, yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevlerinden getirilip salona alınırken, akşam saatlerinde tekrar cezaevlerine gönderildi.
- 10:31Atlı okçulukta Türk yıldızı: Veysel Batuhan Bay, 6 yılda 41 altın topladı!
- 10:21Heliton, Göztepe'ye veda etti: Duygusal bir mesaj bıraktı
- 10:11Alevlere meydan okuyan gençler: 19 yaşında itfaiyeci olmak
- 10:02Astor Enerji, 254 milyon liralık cezayı peşin ödedi
- 09:52Yasa dışı bahis ağında büyük çöküş: 135 kişi demir parmaklıklar ardında





