Malatya'da 80 öğretmene dijital eğitim

Malatya'da Fırat Kalkınma Ajansı ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 80 öğretmene yönelik 20 günlük 'Dijital Çağın Öğretmeni' eğitim programı başlıyor.
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ve Malatya Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, 'Dijital Çağın Öğretmeni: Eğitimde Teknoloji Kullanımı ve Dijital İçerik Üretimi' eğitim programı başlıyor.

80 ÖĞRETMEN DİJİTAL DÖNÜŞÜME HAZIRLANIYOR
20 gün sürecek program, FKA’nın 2025 Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında hayata geçiriliyor. FKA Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve Malatya Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler’in katılımıyla düzenlenen törende projenin sözleşmesi imzalandı. 80 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilecek eğitim, öğretmenleri dijital çağın gerektirdiği becerilerle donatmayı ve sınıf içi öğrenme süreçlerini yenilikçi teknolojilerle zenginleştirmeyi hedefliyor.

DÖRT TEMEL MODÜL
Eğitim programı dört temel modülden oluşuyor: Arduino ile robotik kodlama, LEGO ile robotik kodlama, Yapay Zekâ Araçlarını Kullanarak İçerik Geliştirme ve büyük dil modelleriyle prompt yazma eğitimi. Program, öğretmenlerin dijital içerik üreticisi olmalarını ve Malatya’nın kültürel mirasını dijital platformlara taşıyacak projeler üretmelerini sağlayacak. Eğitimin, 80 öğretmene doğrudan, yaklaşık 400 öğretmene ise dolaylı olarak ulaşması bekleniyor.
DEPREM SONRASI DESTEK
Program, öğretmenlerin dijital dönüşüm farkındalığını artırarak sınıf içi teknoloji kullanımını yaygınlaştıracak, öğrenci merkezli öğretim yöntemlerini güçlendirecek ve öğrencilerin dijital becerilerini geliştirecek. Özellikle depremden etkilenen bölgelerdeki öğretmenlerin mesleki gelişimine katkıda bulunarak, Malatya ve TRB1 bölgesinde eğitim kalitesinin yükselmesine destek olunacak.
- 15:33Kandıra'da yol yenileme ihalesi için geri sayım başladı
- 15:26Avustralya'dan dev proje: Milyonlarca insanın su sorunu kökten çözülüyor
- 15:19Yıldırım’da kurban alanlarında hijyen seferberliği sürüyor
- 15:12Japonya'dan gelen şok haber, küresel piyasaları tetikte bekletiyor: Para basma geri mi dönüyor?
- 15:06Tom Barrack'ın görev süresi doluyor ama etkisi devam edecek




