Londra'da 150 bin kişinin katıldığı göçmen karşıtı protestolar: 26 polis yaralandı

Londra'da dün düzenlenen göçmen karşıtı büyük protesto gösterilerinde polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 26 polis yaralandı ve 25 kişi gözaltına alındı. Gösterilerde aşırı sağcı aktivist Tommy Robinson ve ABD'li milyarder Elon Musk da yer aLondra'da 150 bin kişinin katıldığı göçmen karşıtı protestolar: 26 polis yaralandı
AŞIRI SAĞCI PROTESTO
Aşırı sağcı ve İslam karşıtı siyasi aktivist Tommy Robinson öncülüğünde düzenlenen gösteri, İngiltere tarihinin en büyük aşırı sağcı protesto gösterilerinden biri olarak nitelendirildi. "Krallığı Birleştir" başlıklı gösterideki katılımcılar, şehir merkezine yürüdü ve göçmenlerin ülkelerine gönderilmesini talep etti.

ELON MUSK'TAN HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİ ÇAĞRISI
Gösteri sırasında ABD'li milyarder Elon Musk, uzaktan bağlantı ile göstericilere hitap etti ve İngiltere'de bir hükümet değişikliğinin gerekli olduğunu savundu. Musk, Parlamento'nun feshedilmesi ve yeni bir oylama yapılması çağrısında bulundu. Gösteride, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Amerika'yı Yeniden Büyük Yap" şapkaları giyen göstericiler de dikkat çekti. Tommy Robinson, gösteride devrimin başladığını ve İngiltere'deki sessiz çoğunluğun artık sessiz kalmayacağını söyledi. Protestolar, Etiyopyalı bir göçmenin çeşitli suçlardan hüküm giymesinin ardından başlayan küçük çaplı protestoların ardından gerçekleşti.
- 20:11Hürmüz'deki gerginlikte yeni bir sayfa açılıyor mu?
- 20:02Elazığ-Sivrice yolunda feci kaza: 4 kişi hastanelik oldu
- 19:52Jessica Alba, yeni aşkıyla sahilde mutluluğu buldu
- 19:43Ateşkes İlanına Rağmen İsrail'den Lübnan'a Hava Saldırısı: Sivil Kayıplar Artıyor
- 19:34AB'de otomobil satışları arttı: Elektrikli araçlar büyük ilgi görüyor





