Limoges'te kaplan sivrisineği istilası: Saksı altlıkları tehlike saçıyor

Fransa'nın Limoges kentinde kaplan sivrisinekleri nedeniyle yaşanan yoğun istilaya karşı belediye yetkilileri, vatandaşları basit önlemler almaya çağırıyor.
Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Fransa'nın Limoges kentinde, 20 yıl önce bölgeye yerleşen kaplan sivrisinekleri yoğun bir şekilde çoğalmaya başladı. Şehrin birçok mahallesinde görülen sivrisinekler, sinir bozucu vızıltıları ve ısırıklarıyla vatandaşları rahatsız ediyor. Bu durum, belediyeyi ve uzmanları harekete geçirdi. Yetkililer, sorunun çözümü için nehirlere odaklanmak yerine, bireysel önlemlerin alınmasının önemini vurguluyor.
KAPLAN SİVRİSİNEKLERİ İSTİLASI
Limoges Belediyesi sivrisinek kontrolü sorumlusu Stéphane Cheval, 2003 yılından beri kaplan sivrisinekleriyle mücadele ettiklerini, ancak sorunun giderek büyüdüğünü belirtti. Cheval, Chénieux kliniği çevresi (Saint-Lazare bölgesi), Puy-las-Rodas ve Bénédictins tren istasyonu ile Montplaisir yaya köprüsü arasındaki üç mahallenin istiladan en çok etkilendiğini açıkladı. Uzmanlar ise, yaygın bir yanlış anlamanın altını çizerek, Vienne Nehri'nin büyük bir üreme alanı olmadığını, kaplan sivrisineklerini çeken şeyin hareketsiz durgun sular olduğunu ifade etti.
ASIL TEHLİKE: SAKSI ALTLIĞI
Stéphane Cheval, asıl tehlikenin gözden kaçan küçük su birikintileri olduğunu vurgulayarak, saksı altlıkları, yağmur suyu bidonları ve benzeri kapların kaplan sivrisinekleri için üreme alanı oluşturduğunu belirtti. Hatta içi su dolu bir şişe kapağının bile yeterli olabileceğini söyleyen Cheval, çevrede su birikintisi bırakılmaması gerektiğinin altını çizdi. Kaplan sivrisineğinin yerleşik bir böcek olduğu ve doğduğu yerden en fazla 150-200 metre uzağa gittiği de belirtildi.
ÖNLEMLER ALINMALI
Belediye yetkilileri, kimyasal ilaçlama yerine, vatandaşların alacağı basit önlemlerle sorunun çözülebileceğini açıkladı. Bu önlemler arasında, bahçelerdeki ve balkonlardaki saksı altlıkları ve benzeri kapların haftada en az bir kez boşaltılması, yağmur suyu biriktirme depolarının üzerinin sıkıca kapatılması ve su tutabilecek eşyaların kontrol edilmesi yer alıyor. Uzmanlar, bu basit adımların sivrisinek üremesini engellemek için yeterli ve en çevre dostu yöntem olduğunu vurguluyor.
- 11:18Ordu Bölge Bandosu, Adıyaman’da coşkulu bir konser verdi
- 11:08İç Mimar Yeşim Kozanlı'dan 'Zamanın İzi': Doğal taşın yaşayan dokusu
- 10:59Uzmanlardan bahar aylarında polen alerjisine karşı önemli uyarılar
- 10:4910 suçtan aranan firari hükümlü Aliağa'da nefes kesen operasyonla yakalandı!
- 10:39Ege Üniversitesi'nde veri biliminin geleceği tartışıldı




