Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Televizyonu'na verdiği röportajda, Avrupa Birliği'nin Rus ticari gemilerine yönelik uygulamalarına dair değerlendirmelerde bulundu.
AB'nin kararları tehlikeli
Lavrov, Avrupa Birliği'nin kendi kurallarına uymayan gemileri 'gölge filo' olarak tanımladığını belirtti. Bu durumun uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Lavrov, gemilerin durdurulup, yüklerine el konulmasının ve elde edilen gelirlerin Ukrayna'daki Nazi rejimini desteklemek amacıyla kullanılmasının tehlikeli bir yol olduğunu ifade etti.
Rusya'nın hedefleri belirlenecek
Putin'in bu duruma karşılık verileceğini bildirdiğini dile getiren Lavrov, “Hedefleri kendimiz belirleyeceğiz. Korsanlık ve soygunculuğu resmi politika olarak benimseyen ülkelerin çıkarları doğrultusunda hareket eden gemiler hedef alınacaktır” şeklinde konuştu.
Savunma Bakanlığına talimat verildi
Putin, gemilere yönelik el koyma girişimlerinin korsanlık olarak değerlendirileceğini ve bu duruma karşılık vermek zorunda kalacaklarını belirtti. Ayrıca, bu konuda Rusya Savunma Bakanlığına talimat verdiğini de ekledi.








