Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) İçişleri Bakanlığı, deniz kazası sonrası başlayan müzik ve eğlence yasağını 9 Eylül'e kadar uzattığını duyurdu. Bu karar doğrultusunda, düğün salonlarındaki organizasyonlar haricinde konutlarda, iş yerlerinde, restoranlarda, kafelerde, barlarda ve diğer eğlence mekanlarında her türlü müzik yayını ve eğlence etkinliği yasaklandı.
Toplumun hassasiyeti göz önünde bulunduruldu
Lefkoşa Merkez Kaymakamlığı, Girne açıklarında meydana gelen deniz kazası sonrasında oluşan derin üzüntüyü ve toplumdaki hassasiyeti dikkate alarak mevcut kısıtlamaların süresini uzatma kararı aldı. Bakanlık, kişi ve işletmelerin alınan yasağa titizlikle uyması gerektiğini vurguladı.
Yasak daha önce de uygulanmıştı
Müzik ve eğlence faaliyetlerine yönelik kısıtlamalar, ilk olarak 31 Ağustos tarihinde Bakanlar Kurulu'nun ilan ettiği üç günlük ulusal yas kapsamında Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından askıya alınmıştı. Ardından, 2 Eylül ile 5 Eylül tarihleri arasında konutlar, restoranlar, barlar, kafeler ve eğlence mekanlarındaki müzik yayınları ile eğlence faaliyetleri de resmi olarak yasaklanmıştı. Son alınan kararla birlikte bu yasak, 9 Eylül tarihine kadar yürürlükte kalacak.








