ASAYİŞ
Yayınlanma : 14 Aralık 2025 11:21

Kuzenler tarafından kaçırılıp darp edildiğini iddia etti: Kan donduran ifadeler!

Kuzenler tarafından kaçırılıp darp edildiğini iddia etti: Kan donduran ifadeler!
Diyarbakır'da Murat Hilez, kuzenlerince icra tehdidiyle kaçırılıp 8 saat boyunca darp ve hakarete uğradığını iddia etti. Gözaltına alınan 6 şüpheli serbest bırakıldı.
Kuzenler tarafından kaçırılıp darp edildiğini iddia etti: Kan donduran ifadeler!

Diyarbakır'da yaşanan olayda, Murat Hilez isimli bir şahıs, kendisini icraya verdiğini düşündüğü kuzenleriyle konuşmak için evlerine gittiğinde silah zoruyla kaçırılıp darp edildiğini iddia etti. Olayın ardından gözaltına alınan 6 şüpheli serbest bırakıldı.

teknik yapı

KUZENLER TARAFINDAN ŞANTİYEYE KAÇIRILDI

Merkez Kayapınar ilçesinde yaşayan Murat Hilez, önceki gün iddiaya göre, kendisi tarafından icraya verildiklerini düşünen kuzeniyle konuşmak için evine gitti. Hilez, burada kuzeniyle konuşamadan açılan telefon sonucu eve gelen diğer kuzenlerince silah zoruyla bir şantiye alanına götürüldü. Yolda ve şantiye alanında darp edildiğini öne süren Hilez, plastik kelepçe ile el ve ayaklarından bağlanıp 8 saat boyunca burada hakaret ve şiddette maruz kaldığını savundu.

İTİRAFNAME BASKISI VE KORKUNÇ TEHDİTLER

Hilez, başka bir yere götürülüp burada kendisinin kuzenlerini icraya verdiğini kabul etmesini isteyen kuzenlerinin elinden 'tuvalete gideceği' bahanesiyle kaçtı. Kaçış esnasında trafik polislerinin varlığıyla kendini güvende hisseden Hilez, kuzenlerinden şikayetçi oldu. Murat Hilez, olay günü bankaya gideceğini söylediği sırada kuzenlerinin kendisini tehdit ederek arabasına zorla bindirdiklerini, bir şantiyeye götürdüklerini belirtti. Burada telefonlarını alıp özel bilgilerine baktıklarını, borçla ilgili bir itirafname imzalaması için baskı gördüğünü ve 'Burada öldürsem kimse bulamaz' gibi tehditler aldığını anlattı. Yaklaşık 8 saat boyunca darp edildiğini ve soğukta bekletildiğini söyleyen Hilez, lavabo bahanesiyle kaçmayı başardığını ve trafik polislerini görünce güvende hissettiğini ifade etti.

EŞİ DE TEHDİT VE DARPA MARUZ KALDI

Murat Hilez'in eşi Eda Hilez ise eşinin telefonlarına cevap alamadığını, aradığında 'beni bağlamışlar' dediğini duyduğunu söyledi. Olay yerine gittiğinde eşini çıplak vaziyette dışarıda bulduğunu belirten Eda Hilez, kendisinin de kuzenler tarafından tehdit edildiğini ve tekme atıldığını dile getirdi. Aile, karakola giderek şikayette bulundu. Gözaltına alınan 6 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.