ASAYİŞ
Yayınlanma : 17 Ocak 2026 08:06

Kuyumcuyu kandıramadı: Sahte altın teklifiyle yakalanan şüpheliden pes dedirten sözler

Kuyumcuyu kandıramadı: Sahte altın teklifiyle yakalanan şüpheliden pes dedirten sözler
Eskişehir'de bir kuyumcuya sahte altınla gelen şüpheli, esnafın dikkati sayesinde yakalandı. Şüpheli, polisten vazgeçirmek için "Allah rızası için bunlar sende kalsın" diyerek yalvardı.
Kuyumcuyu kandıramadı: Sahte altın teklifiyle yakalanan şüpheliden pes dedirten sözler

Eskişehir'de, piyasa değeri yaklaşık 343 bin TL olan 58.09 gram sahte bilezikleri 24 ayar altınla değiştirmeye çalışan bir şüpheli, kuyumcunun dikkati sayesinde suçüstü yakalandı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda, yakalanan şahsın "Allah rızası için bunlar sende kalsın, lütfen polise haber vermeyin" diyerek polisten vazgeçirmeye çalıştığı anlar kaydedildi.

sempati mobilya

SAHTE ALTIN TEKLİFİNE ŞOK

İstanbul'dan Eskişehir'e gelen Özgen Ç. isimli şahıs, Odunpazarı ilçesinde bir kuyumcuya girerek elindeki sahte bilezikleri 24 ayar altınla değiştirmek istediğini belirtti. Kuyumcu çalışanları tarafından yapılan incelemede bileziklerin sahte olduğu anlaşılınca durum polise bildirildi. Şüpheli, polisin gelmesini beklerken kuyumcu çalışanlarına yalvararak, "Bunlar sende kalsın. Yeğenimi arayayım senle konuşsun, o gelsin buraya. Bunlar yeğenimin ürünü. Lütfen polise haber vermeyin" gibi bahaneler öne sürdü.

UZUN SÜREDİR CEZAEVİNDEN YENİ ÇIKMIŞ

Kuyumcu Mehmet Akmeşe, olayın ardından yaptığı açıklamada, şüphelinin tavırlarının kendilerinde şüphe uyandırdığını ve altınları kontrol ettiklerinde sahte olduğunu fark ettiklerini söyledi. Akmeşe, "Patent aslında çok kaliteli yapılmıştı. Yani yeni başlayan, bu işe yeni başlayan bir arkadaş bu bilezikleri gerçekten altın zannedip alabilirdi. Ama işte Allah yardımcı oldu herhalde o sırada, biz de bu şeye takılmamış olduk." dedi. Polis ekipleri tarafından yakalanan şahsın kısa süre önce cezaevinden çıktığı öğrenildi. Akmeşe, diğer kuyumcu esnafını da bu tür durumlar karşısında dikkatli olmaları ve emin olmadıkları ürünleri almamaları konusunda uyardı.