• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
ÇEVRE
Yayınlanma : 12 Ağustos 2026 20:53

Kuyucak'taki orman yangınına müdahale devam ediyor

Kuyucak'taki orman yangınına müdahale devam ediyor
Aydın'ın Kuyucak ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale çalışmaları devam ediyor. Zorlu arazi koşulları, ekiplerin işini güçleştiriyor. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale çalışmaları devam ediyor. Alevlerin kontrol altına alınması için yapılan çalışmalarda zorlu arazi koşulları ekiplerin işini güçleştiriyor.

Alevler Gencelli Mahallesi'nde yükseldi

Yangın, saat 14.00'te Gencelli Mahallesi yakınlarında başladı. Ormanlık alandan yükselen alevleri gören vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptığı ihbar üzerine, bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangına müdahale etmeye başladı.

Havadan ve karadan yoğun müdahale

Yangının ilk saatlerinde, alevlere 11 helikopter ve 6 uçak ile havadan, 40 arazöz, 5 su tankeri, 3 dozer ve toplam 220 personel ile karadan müdahale yapıldı. Alevlerin kontrol altına alınması için ekipler, 7. saate giren yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki durum ve müdahaleler hakkında gelişmeler takip ediliyor.