• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
EĞİTİM
Yayınlanma : 02 Eylül 2026 12:10

Kütahya'da risk azaltma planı çalıştayı açıldı

Kütahya'da risk azaltma planı çalıştayı açıldı
Kütahya'da AFAD tarafından düzenlenen 2027-2031 İl Risk Azaltma Planı çalıştayı başladı. Üç gün sürecek etkinlikte deprem, yangın ve iklim değişikliği gibi riskler masaya yatırılacak.
Kütahya'da risk azaltma planı çalıştayı açıldı

Kütahya'da, 2027-2031 dönemini kapsayan İl Risk Azaltma Planı (İRAP) çalışmaları kapsamında bir çalıştay düzenlendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kütahya İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, AFAD İl Müdürlüğü TAMP Salonu'nda başladı.

Kütahya\

Risk azaltma için paydaşlar bir araya geldi

Çalıştayın açılışında konuşan AFAD İl Müdürü İsmail Özkan, etkinliğin Kütahya ve ülke genelinde hayırlı sonuçlar getirmesini dilediğini belirtti. Özkan, çalıştayda yer alan tüm kurum temsilcilerine katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Açılış konuşmalarının ardından, Doç. Dr. Muzaffer Özburan "Kütahya İlinin Depremselliği" konulu bir sunum yaparken, Doç. Dr. Cüneyt Yavuz ise "Risk Yönetimi" üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Kütahya\

Üç gün sürecek planlama

Üç gün sürmesi planlanan çalıştayın ilk günü deprem riskleri üzerine odaklandı. Sonraki oturumlarda ise yangınlar, kütle hareketleri, iklim değişikliği ve meteorolojik olaylar ile endüstriyel ve maden kazaları gibi çeşitli risk alanları detaylı olarak ele alınacak. AFAD Kütahya İl Müdürlüğü, çalıştaya katılan ve destek veren tüm kurum temsilcilerine minnettarlığını ifade ederek, planlama çalışmalarının Kütahya'nın afet risklerini azaltma hedefine ulaşmasına katkı sağlamasını umduğunu belirtti.

Kütahya\Kütahya\Kütahya\Kütahya\