Kütahya'da kültür ve sanatın gelişimi için önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kent Konseyi Başkanı Bülent Cebeci ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül bir araya gelerek şehrin kültürel ve sanatsal geleceğini ele aldılar.
Uluslararası Tanınırlık Hedefi
Toplantıda, Kütahya'nın uluslararası tanınırlığını artırmak için Avrupa Masal Rotası'na dahil edilmesi yönündeki çalışmalar değerlendirildi. Ayrıca, Masal Festivali ve Germiyan Sokağı'ndaki etkinlikler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Bu girişimlerin, Kütahya'nın kültürel zenginliğini sergilemesi ve turizmini canlandırması hedefleniyor.
Zafer Haftası ve Gastronomi Festivali
26-30 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak Zafer Haftası etkinlikleri ve geçen yıl büyük ilgi gören Gastronomi Festivali'nin bu yılki hazırlıkları da toplantının gündeminde yer aldı. Bu festivallerin, hem yerel halkın hem de turistlerin katılımıyla şehrin ekonomik ve sosyal yaşamını canlandırması bekleniyor.
Büyük Zafer Filmi
Toplantıda, Kent Konseyi Başkanı Bülent Cebeci'nin yapımcılığını üstlendiği ve 30 Ağustos Büyük Taarruz Zaferi'ni konu alan 'Büyük Zafer' adlı animasyon filminin tanıtım stratejileri ve vizyon süreci de ele alındı. Film, 29 Ağustos'ta vizyona girecek ve Kütahya'nın tarihine dair önemli bir belgesel niteliği taşıyor. Belediye Başkanı Kahveci, filmin tanıtımı için gerekli desteği sağlayacaklarını belirtti. Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya'nın kültürel ve sanatsal alanda daha fazla görünürlük kazanması için çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, şehrin ulusal ve uluslararası platformlarda daha güçlü temsil edilmesine kararlı olduklarını ifade etti.







