Kuşadası'nda yeni balıkçılık sezonu başladı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 2025-2026 balıkçılık av sezonu, geleneksel törenle başladı. Balıkçılar, 'Vira Bismillah' duasıyla Ege Denizi'ne açılırken, yetkililer yeni sezonda bol kazanç diledi.Kuşadası'nda yeni balıkçılık sezonu başladı
Aydın'ın turizm merkezi Kuşadası'nda 2025-2026 balıkçılık av sezonu, düzenlenen bir törenle başladı. Ege Denizi'nin bereketli sularına açılan balıkçılar, geleneksel 'Vira Bismillah' duasıyla yeni sezona 'merhaba' dedi.

KURBANI KESİMLE BAŞLAYAN TÖREN
Kuşadası Limanı'nda gerçekleşen tören, kurban kesimiyle başladı. Halk oyunları ekibinin gösterisi renkli görüntüler oluşturdu. Dualar eşliğinde denize açılan ilk tekne, yeni sezonun bereketli geçmesi temennisinin ardından uğurlandı. Konuşmalarda, balıkçılık sektörünün bölge ekonomisine katkısı ve sürdürülebilir avcılığın önemi vurgulandı. Deniz ekosisteminin korunması ve su ürünleri kaynaklarının gelecek nesillere aktarılması konusunda katılımcılar bilgilendirildi.

BOL KAZANÇ DİLEĞİ
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Temiz, yeni sezonda tüm balıkçılara kazasız, bereketli ve bol kazançlı bir dönem diledi. 'Ege'nin maviliklerinde bu yılın umut dolu bir sezon olmasını temenni ediyoruz.' diye konuştu. Törene; Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Tanju Özdemir, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Temiz, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Mustafa Sürmen, Su Ürünleri Kooperatifleri Aydın Merkez Birliği Başkanı Özgür Atacan, görevli personel ve çok sayıda davetli katıldı.
- 06:59Dalgınlık 5 Bin Lira'ya Mal Oldu: Döviz Bürosu Çalışanı Yardım İstiyor
- 06:48Bayburt'ta hacı adaylarına yönelik seminer düzenlendi
- 06:39Cem Yılmaz'ın başına gelmeyen kalmadı: Vize kuyruğunda inanılmaz an!
- 06:29Çin'in en dar şehri Yanjin, mimarisiyle dikkat çekiyor
- 06:19Temassız Kart Dolandırıcılarının Yeni Gözdesi: Küçük Tutarlar Birikerek Büyük Kayıplara Yol Açıyor!



