GÜNDEM
Yayınlanma : 08 Ağustos 2025 08:56

Kuşadası'nda nüfus artışı tartışıldı: Tarım alanları tehlikede

Kuşadası'nda nüfus artışı tartışıldı: Tarım alanları tehlikede
Kuşadası İlim Meclisi'nin Ticaret Odası'nda gerçekleşen 7. toplantısında, ilçedeki hızlı nüfus artışının tarım alanlarına ve şehir planlamasına etkileri ele alındı. Hasan Göçmen'in verdiği konferansta, plansız kentleşmenin önlenmesinin önemi vurgulandı.

Kuşadası İlim Meclisi'nin 7. toplantısı, Ticaret Odası'nda gerçekleştirildi. Toplantının ana konusu, ilçedeki hızlı nüfus artışının etkileri oldu.

teknik yapı

NÜFUS ARTIŞININ ETKİLERİ

'Kuşadası’ndaki Nüfus Artışının Mekânsal Planlama ve Tarım Alanlarına Etkisi' başlıklı bir konferans düzenlendi. Konferansı, Kuşadası İlçe Tarım Müdürlüğü eski müdürü, ziraat mühendisi ve CHP Belediye Meclis Üyesi Hasan Göçmen verdi. Göçmen, sunumunda plansız kentleşmenin ve tarım alanlarının korunmamasının risklerine dikkat çekti.

TARIM ALANLARININ KORUNMASI

1,5 saat süren konferansa katılım oldukça yoğundu. Kuşadası'ndaki hızlı nüfus artışının tarımsal üretim ve şehir planlamasına olumsuz etkileri, bilimsel verilerle desteklendi. Yoğun katılımın olduğu konferansta soru-cevap bölümü de gerçekleştirildi. Etkinliğin, Kuşadası'nın geleceğine dair farkındalık oluşturma ve çözüm önerileri tartışma amacı taşıdığı belirtildi.