Kurtulmuş: İsrail'in saldırıları mahalle kabadayılığı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in Suriye saldırılarını kınayarak, bu tavrın uluslararası hukuku çiğneyen bir mahalle kabadayılığı olduğunu belirtti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Arnavutluk Meclis Başkanı Elisa Spiropali ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, bölgesel güvenlik meseleleri ve küresel krizler ele alındı. Kurtulmuş, görüşmenin verimli geçtiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın müşterek vizyonları doğrultusunda parlamenter diplomasi alanında iş birliğinin nasıl güçlendirilebileceğini görüştüklerini ifade etti.
RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ BÖLGESEL ETKİLERİ
Kurtulmuş, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın bölgeye olan etkilerine dikkat çekti. Savaşın devam etmesinin dünya barışını tehdit ettiğini ve Balkanlar için büyük riskler taşıdığını vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye'nin yoğun çabalarına rağmen barışın sağlanamamasının endişe verici olduğunu söyledi. Balkan ülkeleri arasında güvenliği ve istikrarı önceleyen barışçıl bir bakış açısının artık zorunluluk olduğunu belirtti.
İSRAİL'İN SURİYE SALDIRILARINA SERT TEPKİ
İsrail'in Suriye'ye yönelik son saldırılarına ilişkin sert ifadeler kullanan Kurtulmuş, uluslararası hukuku tanımayan Netanyahu ve ekibinin saldırgan tavrının kabul edilemez olduğunu ve bunun bir devlet davranışı değil, mahalle kabadayılığı olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin, Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve yeni bir milli birlik vizyonuna destek verdiğini ve Suriye'deki tüm toplumsal kesimlerin bir arada yer aldığı yeni bir yönetimin oluşması için çaba gösterdiğini belirtti. TBMM Genel Kurulu'nda İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırılarını kınayan tezkerenin tüm siyasi partilerin desteğiyle kabul edildiğini ve bu tezkereyle Türk milletinin saldırılara karşı tavrının ortaya konduğunu ekledi.
- 02:52Kredi kartı borcu olanlara son 15 gün uyarısı
- 02:40İngiltere'ye sucuk ve pastırma sokmak artık yasak, cezası dudak uçuklatıyor!
- 02:31Bilim insanları, okyanusun derinliklerinde gizemli bir canlı keşfetti
- 02:21Polis memurunun üniformalı, yarı çıplak fotoğrafları başına iş açtı!
- 02:11Hiroşima'da ateş üzerinde yürüyüş töreni yapıldı




