ASAYİŞ
Yayınlanma : 04 Ocak 2026 05:33

Kulp buz kesti: Eksi 15 derece yaşamı felç etti, yollar buz pistine döndü

Kulp buz kesti: Eksi 15 derece yaşamı felç etti, yollar buz pistine döndü
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 7 gündür süren karın ardından hava sıcaklığı eksi 15 dereceye düştü. Buzlanan yollar ulaşımı aksattı, birçok evde musluklar dondu. Belediye ekipleri buzlanmaya karşı çalışma başlattı.
Kulp buz kesti: Eksi 15 derece yaşamı felç etti, yollar buz pistine döndü

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi, 7 gün süren yoğun kar yağışının ardından yaşanan ani sıcaklık düşüşüyle adeta buz kesti. Geceleri hava sıcaklığının eksi 15 dereceye kadar inmesi, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

teknik yapı

SOĞUK HAYATI DURDURDU

Ani düşen sıcaklıklar nedeniyle ilçe merkezindeki cadde ve sokaklar buz pistine dönerken, vatandaşlar yürümekte güçlük çekti. Gündüzleri güneşli havaya rağmen buzlanmanın çözülmemesi, hayatı daha da zorlaştırdı. Birçok evde musluklardan su akmazken, araçlar da buzlanan yollar nedeniyle trafiğe çıkmakta zorlandı. İlçe merkezi ile köyler arasındaki ulaşım yer yer aksarken, bazı kırsal mahalle yollarında bağlantı tamamen kesildi.

BELEDİYE EKİPLERİ SAHADA

Belediye ekipleri, buzla kaplanan yolları açmak ve ulaşımı sağlamak için aralıksız çalışıyor. İş makineleriyle ana arterlerde kar ve buz temizliği yapılırken, özellikle eğimli ve dar sokaklardaki buzlanmanın tehlike oluşturduğu belirtildi. Yetkililer, çatılarda biriken ve sarkmaya başlayan buz kütlelerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Önümüzdeki günlerde de soğuk ve buzlu havanın devam etmesi beklenirken, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yaya ve sürücülerin ise tedbirli olmaları istendi.