İstanbul Küçükçekmece’de 13 Temmuz’da Eyüpsultan’da bir valizin içinde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz cinayetinin soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce ‘tasarlayarak öldürmek’ suçundan Cemil Koç ile birlikte 6 kişi tutuklanmıştı.
DELİL KARARTMA SUÇLAMASI
Küçükçekmece’de Ayşe Tokyaz’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 4 polis memuru ve 1 özel güvenlik amiri, 'delil karartma' şüphesiyle gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edilen 5 şüpheli, savcılık ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edildi.
TUTUKLAMA KARARI
Sulh ceza hakimliğince ifadeleri alınan 5 şüpheli, ‘delil karartma’ suçlamasıyla tutuklandı. Bu gelişme, Ayşe Tokyaz cinayetinin soruşturmasını daha da derinleştiriyor ve güvenlik güçleri içindeki olası ihmallerin araştırılmasını gündeme getiriyor.






