Küba'dan ABD'ye kanlı uyarı: Bölgeyi kan gölüne çevirebilirsiniz!

Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel, ABD'nin askeri tehditlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve bölgeyi öngörülemeyen bir kan gölüne çevirebileceğini sert bir dille uyardı.
Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, ABD'nin ülkesine yönelik askeri tehditlerine karşı topyekûn bir tepki göstererek, bu tür adımların uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve bölgeyi felakete sürükleyebileceğini belirtti.
ABD TEHDİTLERİ HUKUKSUZ VE YIKICI
Diaz-Canel, sosyal medya üzerinden yaptığı sert açıklamada, "gezegenin en büyük gücü" olarak tanımladığı ABD'yi, Küba'ya yönelik askeri müdahale ihtimalinin bölgesel barış ve istikrarı derinden sarsacağı konusunda uyardı. Tehdidin kendisinin dahi uluslararası bir suç olduğunu vurgulayan Diaz-Canel, "Bunun hayata geçirilmesi ise bölgesel istikrar üzerinde yıkıcı sonuçlar doğurur ve sonuçları öngörülemeyen bir kan gölüne neden olabilir" diyerek endişelerini dile getirdi.
KÜBA, SALDIRGAN DEĞİL, SAVUNMACI BİR YAKLAŞIM İÇİNDE
Küba'nın hiçbir ülkeye tehdit oluşturmadığının altını çizen Devlet Başkanı, ABD'ye karşı saldırgan bir politika gütmediklerini ve bu durumun Washington tarafından da bilindiğini ifade etti. Uzun süredir ABD'nin "çok boyutlu saldırganlığına" maruz kaldıklarını öne süren Diaz-Canel, ülkesinin olası bir saldırıya karşı kendini savunma hakkının tamamen meşru olduğunu ve bu hakkı kullanmaktan çekinmeyeceklerini sözlerine ekledi.
- 04:19Dünya'nın 700 bin katı manyetik alan: Çin, bilimde yeni kapılar aralıyor!
- 04:09Idaho'da korku dolu anlar: Uçaklar havada çarpıştı
- 03:59Karpuzun sırrı çözüldü: Sağlık üzerindeki etkileri bilimsel olarak kanıtlandı
- 03:4914 yaşındaki çocuk, üçüncü kez otobüs çaldı: 300 kilometre yol aldı
- 03:40Trump'tan medyaya zehir zemberek sözler: 'İran'a karşı zafer kazandığımızı manşete taşıyacaklar





