• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 10 Eylül 2026 21:48

Kremlin, ticari gemilere yönelik saldırıların süreceğini duyurdu

Kremlin, ticari gemilere yönelik saldırıların süreceğini duyurdu
Kremlin Sözcüsü Peskov, ticari gemilere yönelik saldırıların süreceğini ve Ukrayna'nın provokasyonlar yaptığını belirtti. Uçuş sırasında herhangi bir tehdit yaşanmadığını ifade etti.

Moskova'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili güncel durumu değerlendirdi.

Tehdit yaşanmadığını vurguladı

Peskov, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store’ın, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i taşıyan uçağın Moldova'dan Norveç'e hareketi sırasında bir İHA saldırısı tehlikesi atlattığına dair açıklamasını yanıtladı. Kremlin Sözcüsü, o uçuş esnasında böyle bir tehditin yaşanmadığını belirtti.

Ukrayna'yı provokasyon yapmakla suçladı

Peskov, İngiliz diplomatlarla ilgili bilgi topladığı ve Ukrayna adına faaliyet yürüttüğü iddiasıyla Rusya'da gözaltına alınan bir kişi hakkında ise, Kiev yönetimini Batılı ülkeleri savaşın aktif tarafı haline getirmeye yönelik provokasyonlar yapmakla suçladı. Ayrıca, İngiltere ve Almanya'nın Ukrayna üzerindeki etkisinin azaldığını savunarak, Kiev yönetiminin cephede istediği başarıları elde edemediği için terör eylemlerine başvurduğunu iddia etti. Peskov, Karadeniz’de ticari gemilere yönelik saldırıların Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilere zarar verip vermeyeceği sorusuna da yanıt verdi. Rusya'nın bu konuda başlatan taraf olmadığını öne süren Peskov, Ukrayna'nın Rusya'ya ait sivil altyapıyı hedef almasıyla yeni bir sürecin başladığını ifade etti ve bazı ticari gemilerin Ukrayna ordusu için silah, mühimmat ve yakıt taşıdığını belirterek, bu gemilerin Rusya tarafından hedef alınmaya devam edeceğini söyledi.