• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
DÜNYA
Yayınlanma : 01 Eylül 2025 15:05

Kraliçe Camilla'nın gençliğinde cinsel saldırıya uğradığı ortaya çıktı

Kraliçe Camilla'nın gençliğinde cinsel saldırıya uğradığı ortaya çıktı
Times gazetesinin eski editörünün kaleme aldığı kitapta, Kraliçe Camilla'nın gençliğinde Londra'ya giderken bir trende cinsel saldırıya uğradığı ve saldırgana ayakkabısıyla karşılık verdiği iddia ediliyor.

İngiltere Kralı Charles’ın eşi Kraliçe Camilla’nın gençliğinde cinsel saldırıya uğradığı, yeni çıkan bir kitapla ortaya çıktı. Times gazetesinin eski editörlerinden Valentine Row'un kaleme aldığı 'Power and the Palace' (Güç ve Saray) isimli kitapta, Kraliçe Camilla’nın gençlik yıllarında yaşadığı cinsel saldırı ayrıntılarıyla anlatılıyor.

sempati mobilya

KİTAPTA ÇARPICI İDDİALAR

Kitapta yer alan bilgilere göre, Kraliçe Camilla, 16 veya 17 yaşlarındayken Londra’ya giden bir trende cinsel saldırıya uğradı. Olay, 2008 yılında eski Başbakan Boris Johnson’a anlattıklarıyla doğrulandı. Saldırganın genç Camilla Shand’a uygunsuz şekilde dokunduğu ve Kraliçe'nin ayakkabısının topuğu ile saldırgana karşılık verdiği belirtiliyor. Boris Johnson’ın Kraliçe Camilla’ya 'Peki siz ne yaptınız?' diye sorduğu ve Kraliçe’nin de 'Annemin bana öğrettiğini yaptım. Ayakkabımı çıkardım ve topuğuyla hayalarına vurdum' diye yanıtladığı aktarıldı. Tren Paddington İstasyonu’na vardığında Camilla, olayı istasyon personeline bildirdi ve saldırgan tutuklandı.

BUCKİNGHAM SARAYI'NDAN AÇIKLAMA YOK

Buckingham Sarayı, olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak medyada yer alan bilgileri yalanlama yoluna da gitmedi. Kitabın yazarı Valentin Low, BBC Radio 4’te yayınlanan 'Today' programında Camilla'nın olay karşısındaki duruşunu övdü. Low, 'Kendisi, becerikli ve güçlü olmanın yanı sıra sorumlu bir vatandaş gibi hareket etti ve o adamın tutuklanmasını sağladı' dedi. Kraliçe Camilla, son yıllarda aile içi şiddet, cinsel saldırı ve tecavüz mağdurlarını desteklemek için birçok çalışma yürütmüş, İngiltere ve dünyadaki kadın sığınma evlerini ve tecavüz kriz merkezlerini ziyaret etmişti.