ASAYİŞ
Yayınlanma : 04 Mart 2026 05:16

Kozan'da trafik denetimleri sonuç verdi: 10 araç, 4 motosiklet trafikten men edildi, firari şahıslar yakalandı

Kozan'da trafik denetimleri sonuç verdi: 10 araç, 4 motosiklet trafikten men edildi, firari şahıslar yakalandı
Kozan'da yapılan trafik ve asayiş denetimlerinde 10 araç, 4 motosiklet trafikten men edilirken, çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalanıp tutuklandı.

Adana'nın Kozan ilçesinde emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen 'Kozan'a Güven' uygulamaları kapsamında önemli denetimler yapıldı. Yapılan kontrollerde toplamda 10 araç ve 4 motosiklet trafikten men edilirken, çeşitli suçlardan aranan 2 şahıs da yakalanarak adalete teslim edildi.

teknik yapı

DENETİMLERDE NELER ELE GEÇİRİLDİ?

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 23 Şubat ile 2 Mart tarihleri arasında ilçe genelinde yoğun bir şekilde denetim faaliyetleri yürüttü. Bu kapsamda 37 farklı noktada görev yapan 262 emniyet personeli, hafta boyunca süren çalışmalarda 1 adet kurusıkı tabanca, 22,08 gram uyuşturucu madde ve 10 adet daha uyuşturucu madde ele geçirdi. Trafik denetimlerinde ise modifiyeli olduğu belirlenen 2 araç hakkında işlem yapılırken, trafik kurallarını ihlal eden 75 motosiklet sürücüsüne idari para cezası kesildi. Bu denetimlerin sonucunda toplamda 10 araç ve 4 motosikletin trafikten men edilmesi dikkat çekti.

ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

Uygulamalar sadece trafik ve kaçakçılıkla sınırlı kalmadı. Yürütülen asayiş çalışmalarında, 'tefecilik' suçundan 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi ile 'hükümlü veya tutuklunun kaçması' suçundan 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı. Ayrıca, askeri kanuna muhalefet ve dolandırıcılık suçlarından aranan iki şüpheli de gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, işlemlerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.