YEREL
Yayınlanma : 22 Ağustos 2025 15:46

Köyceğiz'de 22 çocuk sünnet edildi

Köyceğiz'de 22 çocuk sünnet edildi
Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Kaymakamlık himayesinde 22 çocuğun sünnet işlemi gerçekleştirildi. Etkinliğe Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden uzman doktorlar katıldı ve önümüzdeki hafta bir şenlik düzenlenecek.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 22 çocuğun sünnet işlemi gerçekleştirildi.

teknik yapı

KÖYCEĞİZ'DE TOPLU SÜNNET

Köyceğiz Kaymakamlığı himayelerinde, Köyceğiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Köyceğiz Kaymakamlığı Proje Ofisi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü iş birliğiyle düzenlenen sünnet töreni, ilçede büyük ilgi gördü. Sünnet işlemlerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş, Dr. Öğr. Üyesi Serra Sabuncu ve Arş. Gör. Dr. Muhammed Kurt gerçekleştirdi. Çocuklara hediyeler verildi ve önümüzdeki hafta şenlik düzenleneceği duyuruldu.

KAYMAKAM KUMCU'DAN AÇIKLAMA

Köyceğiz Kaymakamı Mert Kumcu, yaptığı açıklamada 2025 Aile Yılı kapsamında düzenlenen etkinliğin önemine değindi. Kumcu, geleneklerin yaşatılmasının yanı sıra ailelerin yükünün hafifletilmesinin ve çocukların sağlıklı bir şekilde bu süreci geçirmelerinin hedeflendiğini belirtti. Destek veren kurum ve kuruluşlara, sağlık çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Kumcu, çocuklara uzun ve sağlıklı bir ömür diledi. Eylül ayının ilk haftasında düzenlenecek 'Toplu Sünnet Şöleni' etkinliğine tüm vatandaşları davet etti ve ilçede bu tür sosyal dayanışma etkinliklerine önem vermeye devam edeceklerini vurguladı.