GÜNDEM
Yayınlanma : 30 Temmuz 2025 07:52

Konya'da deprem: İçişleri Bakanı Yerlikaya açıklama yaptı

Konya'da deprem: İçişleri Bakanı Yerlikaya açıklama yaptı
Konya'nın Ilgın ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi; AFAD ve yetkililer, herhangi bir olumsuz durumun olmadığını açıkladı.

Konya'nın Ilgın ilçesinde, yerel saatle 06.40'ta 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, depremin derinliği 15.6 kilometre olarak ölçüldü. Yetkililer, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durumun olmadığını açıkladı.

teknik yapı

AFAD VE YETKİLİLERDEN AÇIKLAMALAR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ilgın ilçesindeki depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Altay, ekiplerin iletişim halinde olduğunu ve olumsuz bir durumun bulunmadığını belirtti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Konya Ilgın'da meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin çevre illerden de hissedildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların ekiplerinin saha taramalarına başladığını ve şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum tespit edilmediğini ifade etti.

OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Hem Belediye Başkanı Altay hem de İçişleri Bakanı Yerlikaya, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, Allah'ın ülkeyi ve milleti afetlerden korumasını diledi. Depremin ardından yapılan açıklamalarda, herhangi bir can kaybı veya mal kaybı bildirimi bulunmuyor.