Kolombiya'nın Antioquia yönetim bölgesine bağlı Amalfi kırsalında gerçekleştirilen bir operasyon sırasında, polis helikopteri insansız hava aracı (İHA) saldırısına uğradı ve düştü. Saldırı sonucunda 8 polis hayatını kaybetti, 8 polis ise yaralandı.
İHA SALDIRISI SONUCU CAN KAYBI
Antioquia Valisi Andres Julian Rendon, yaptığı açıklamada, koka ekinlerini elle yok etme çalışmalarında görevli polislerin güvenliğini sağlamakla görevli bir polis helikopterinin düşürüldüğünü ve polislerin bir İHA tarafından saldırıya uğradığını belirtti. Yetkililer, saldırıdan eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) çatı örgütü Estado Mayor Central'e (EMC) bağlı 36. cepheyi sorumlu tutuyor.
OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Bölgedeki operasyonların devam ettiği bildirilirken, yetkililer saldırıyla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Olayın detayları henüz tam olarak netleşmese de, İHA saldırısının şiddetini ve polislerin güvenliğini tehdit eden boyutunu gözler önüne seriyor.







