Aydın'ın Koçarlı ilçesinde etkili olan sağanak yağışların ardından su baskınları meydana geldi. Bu durum, kırsal mahallelerde büyükbaş hayvan damlarını da etkiledi.

HAYVANLAR GÜVENLİ ALANLARA TAŞINIYOR
Cincin Mahallesi’nde hayvan damlarının suyla dolması üzerine, yetkililer hayvanların tahliyesi için harekete geçti. İl genelinde ekipler, olumsuzlukların giderilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Üreticiler, kendi imkanlarıyla hayvanlarını güvenli alanlara taşımaya başladı.
MENDERES NEHRİ'NDEKİ TAŞKIN DEVAM EDİYOR
Su içinde kalan büyükbaş hayvanlar, canlı hayvan taşıma araçlarına bindirilerek bölgeden tahliye ediliyor. Menderes Nehri'ndeki kritik taşkınların etkisinin sürmesi bekleniyor. Aydın Valiliği koordinesinde, su taşkınlarının yaşandığı bölgelerde tahliye ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.







