Kocaeli'yi vuran fırtına dehşet saçtı: Çatılar uçtu, evler küle döndü, vatandaşlar havada savruldu!

Kocaeli Körfez'de şiddetli fırtına büyük yıkıma yol açtı. Evlerin çatısı uçtu, bir ev yangında kullanılamaz hale geldi. Dilovası'nda bir vatandaş tenteyle birlikte savruldu.Kocaeli'yi vuran fırtına dehşet saçtı: Çatılar uçtu, evler küle döndü, vatandaşlar havada savruldu!
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde etkili olan şiddetli fırtına, hayatı felç etti. Çok sayıda ev kullanılamaz hale gelirken, bir vatandaşın tenteyle birlikte metrelerce savrulması yürekleri ağza getirdi. Elektrik ve iletişim hatlarının kopmasıyla oluşan yangınlar da hasarı katladı.

KÖRFEZ'DE YIKIM VAR: ÇATILAR UÇTU, YOLLAR KAPANDI
Körfez'e bağlı Yukarı Hereke Cumhuriyet Mahallesi'nde fırtınanın şiddetiyle onlarca evin çatısı yerinden uçtu. Kopan çatı parçaları ana yollara savrularak ulaşımı engelledi. Fırtına, elektrik ve iletişim hatlarını da kopararak geniş çaplı kesintilere neden oldu. Kopan bir elektrik telinin bir evin üzerine düşmesi sonucu çıkan yangında, ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Bir marketin camı da rüzgarın etkisiyle kırıldı.

DİLOVASI'NDA TENTEYLE BİRLİKTE SAVRULDU
Fırtınanın etkilediği bir diğer ilçe olan Dilovası'nda ise akılalmaz bir olay yaşandı. Kuvvetli rüzgar, bir vatandaşı kurduğu tenteyle birlikte havada savurdu. O anlar, fırtınanın ne denli yıkıcı olduğunun bir göstergesi olarak kayıtlara geçti.

AFET DEĞİL, YIKIM: YARDIM ÇAĞRISI
Yukarı Hereke Muhtarı Abdurrahman Can, bölgede açık bir afet durumu yaşandığını vurgulayarak, "Barınma, yol temizliği ve elektrik çalışmalarının acilen başlaması gerekiyor. Benim aracım fırtınayla sürüklendi, evimin de çatısı uçtu. Bir an önce buraya jeneratör kurulmalı" diyerek yetkililerden destek istedi. Kocaeli Büyükşehir ve Körfez Belediyesi ekipleri, hasar gören bölgelerde temizlik ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ederken, ilçe halkı da yaraların sarılmasını bekliyor.
- 13:12Elf kulağı estetiği: Gençlerin sosyal medya rüzgarında yeni akım
- 13:05Beşiktaş'ta bayram coşkusu: Başkan ve yönetimden taraftara sıcak mesajlar
- 12:58Seattle merkezli pizzacı robot şirketi iflas etti
- 12:50Muratpaşa'da Turunç Masa'dan rekor çözüm: Nisan'da 12 binden fazla vatandaşın sesi duyuldu
- 12:43Esenyurt'ta kıskançlık dehşeti: Genç kızı bıçakladı





