Kocaeli'deki genç cinayetinde şok rapor: Rıdvan'ın son anları kare kare çözümlendi

Kocaeli'de 16 yaşındaki Rıdvan Saygın'ın öldürüldüğü bıçaklı kavgaya ilişkin bilirkişi raporu, cinayet anının kare kare çözümlendiğini ve tutuklu sanık Ö.A.'nın maktule en yakın konumda hamle yaptığını ortaya koydu.Kocaeli'deki genç cinayetinde şok rapor: Rıdvan'ın son anları kare kare çözümlendi
Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde 16 yaşındaki Rıdvan Saygın'ın hayatını kaybettiği bıçaklı kavganın ayrıntıları, dava dosyasına giren bilirkişi raporuyla aydınlandı. Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanan raporda, tutuklu sanık Ö.A.'nın elindeki bıçakla maktule en yakın konumda olduğu ve hamle yaptığı anlar kare kare analiz edildi. Olay, 23 Ekim 2023'te Özgürlük Mahallesi 210. Sokak'ta iki grup arasındaki tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle patlak verdi. Rıdvan Saygın kalbinden bıçaklanırken, kavgayı ayırmaya çalışan bir arkadaşı da bacağından yaralandı. Saygın, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

GÖRÜNTÜLERDEKİ DRAMATİK ANLAR
Gebze 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava kapsamında, güvenlik kamerası görüntüleri Ulusal Kriminal Büro tarafından incelendi. Raporda, tutuklu sanık Ö.A.'nın elinde bıçağın net bir şekilde tespit edildiği ve öne eğilmiş haldeki Rıdvan Saygın'a en yakın mesafedeki kişi olduğu belirtildi. Ö.A.'nın maktule doğru hamlede bulunduğu değerlendirmesi yapıldı. Ayrıca, raporda 'Şahıs-5' ve 'Şahıs-4' olarak kodlanan kişilerin maktule yumruk ve tekmelerle vurduğu, arbede sırasında Rıdvan'ın başının aldığı darbelerle sarsıldığı ifade edildi.

MAKTULÜN SON HAMLESİ VE ADALET ÇAĞRISI
Raporda, Rıdvan Saygın'ın da elinde bir bıçak olduğu ve kendisine saldıran grubun bacaklarına doğru hamle yapmaya çalıştığı, ancak aldığı darbeler ve bıçak yarası sonrası dizlerinin üzerine çökerek yere yığıldığı anlara yer verildi. Ö.A. dışındaki kişilerde kesin bir bıçak tespiti yapılamadığı, ancak görüntü kalitesi ve kişilerin birbirini perdelemesi nedeniyle bu durumun netleşmediği kaydedildi. Uzmanlar, yara lokasyonları ile diğer bıçakların uyumluluğu için Adli Tıp Kurumu'ndan ek görüş alınabileceğini belirtti. Öte yandan, Rıdvan Saygın'ın ailesi ve arkadaşları, geçtiğimiz cumartesi günü düzenledikleri yürüyüşle adalet çağrısında bulunmuştu.
- 14:05İzmir'de nefes kesen operasyon: 10 yıl hapis cezası olan firari uyuşturucu satıcısı yakalandı!
- 13:55Yumurta fiyatlarında büyük düşüş, üreticiler zor durumda
- 13:46Altınordu'nun kümede kalma savaşı: Önünde iki kritik final var!
- 13:36Muğla'nın kütüphanelerine büyük ilgi: 130 bin kitap ödünç alındı
- 13:26Söke Ovası sular altında kaldı: Binlerce dönüm arazi denize döndü




